x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    08 Aug 2007   •   00:00
CNSAS - Murgeanu nu a făcut poliţie politică
CNSAS a decis ieri că viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu nu a făcut poliţie politică, deşi potrivit unor surse din Colegiu, citate de Mediafax, acesta a semnat in perioada studenţiei un angajament de colaborare. "Murgeanu nu a făcut poliţie politică pentru că nu a dat nici o informaţie Securităţii. A făcut doar nişte rapoarte tehnice, de serviciu, care nu pot fi considerate note informative", au declarat sursele citate. (Carmen Vintilă)


COTROCENI - Mulţumiri pentru salubrizare
Patronii şi directorii firmelor de construcţii şi salubritate au primit ieri, la Cotroceni, mulţumiri din partea preşedintelui Traian Băsescu, pentru salubrizarea terenului de la Glina. "Am crezut că suntem din nou chemaţi la vreo muncă voluntară, insă am rămas surprins: ne-a servit, din banii de protocol ai Cotrocenilor, cu o cafea şi o apă minerală, şi in zece minute s-a scuzat şi a plecat", a spus, la finalul intălnirii, patronul firmei Rosal, Silviu Prigoană. Majoritatea constructorilor şi directorii firmelor de salubrizare au acuzat Guvernul de "delăsare in problema Glina". (C.Vintilă)


PROPUNERE PC - Prefecţii să redevină politici
PC ar putea să vină cu propunerea ca prefecţii să fie asumaţi de partidele politice care ii promovează in funcţie. Conservatorii vor analiza impactul acestei măsuri, după care, dacă va fi cazul, vor inainta o propunere legislativă in acest sens. "Ce este prefectul decăt reprezentantul Guvernului? Guvernul este asumat politic şi prefectul ar trebui să fie asumat politic, să ştim cine răspunde pentru guvernarea centrală şi locală", a justificat purtătorul de cuvănt Bogdan Ciucă propunerea PC. El a mai spus că in peste 20 de ţări ale UE prefectul este politic. (D.Piciu)


CEREMONIE SCURTĂ - Băsescu a tratat miniştrii cu spatele
Iuliu Winkler a depus ieri jurămăntul de investitură ca ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei la Palatul Cotroceni, in faţa preşedintelui Traian Băsescu, intr-o ceremonie care a durat doar trei minute. Şeful statului a plecat fără să ciocnească insă cu membrii Guvernului o cupă cu şampanie şi fără să dea măna cu aceştia. Intrebat dacă i s-a părut că preşedintele era supărat, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a spus că şeful statului era probabil "afectat de vremea asta ploioasă, poate are dureri reumatice".

×
Subiecte în articol: politic