x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    14 Aug 2007   •   00:00

ECKSTEIN KOVACS - Băsescu, prins intre UDMR şi UCM / PARLAMENT - Nici uninominal, nici sesiune extraordinară / COTROCENI - Inaintări in grad la SRI şi Apărare / FONDURI UE - Ciocănea de la DAE ia la rost PSD



ECKSTEIN KOVACS - Băsescu, prins intre UDMR şi UCM
Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs a apreciat ieri că apropierea preşedintelui Traian Băsescu de Uniunea Civică Maghiară (UCM) nu va face decăt să-i legitimeze pe radicalii maghiari, arătănd totodată că această "apropiere afectuoasă", care nu va fi privită favorabil de opinia publică romănească, işi are rădăcinile in poziţia adoptată de UDMR la referendum. Totodată, Kovacs a subliniat că Băsescu nu va putea să ajute UCM să se inscrie ca partid politic pentru că nu are atribuţii in acest sens. Â

PARLAMENT - Nici uninominal, nici sesiune extraordinară
Parlamentarii nu vor fi chemaţi din vacanţă pentru o sesiune extraordinară destinată introducerii votului uninominal. "Conform procedurii, dacă există un raport al Comisiei de cod electoral, acesta se trimite Senatului ca prim organ sesizat. Din căte ştiu eu, pentru că am vorbit cu Nicolae Văcăroiu, nu există o sesiune extraordinară la Senat pentru că nu există proiectul", a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, precizănd că in această situaţie sesiunea va incepe la 3 septembrie.

COTROCENI - Inaintări in grad la SRI şi Apărare
Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul prin care se acordă gradul de general de brigadă cu o stea colonelului George-Viorel Voinescu, adjunct al directorului SRI. Aceeaşi inaintare in grad a primit-o şi colonelul Sergiu Andon. Tot ieri, Băsescu a semnat decretul privind acordarea gradelor de general de brigadă cu o stea colonelului Cătălin Tomescu, de general de flotilă aeriană cu o stea comandorului de aviaţie Avram Ion şi de contraamiral de flotilă cu o stea comandorilor Niculae Vălsan şi Aurel Popa, toţi din Ministerul Apărării.


FONDURI UE - Ciocănea de la DAE ia la rost PSD
Şeful DAE, secretarul de stat Adrian Ciocănea, a respins ieri declaraţiile liderului PSD, Mircea Geoană, potrivit cărora actuala putere a reuşit o "rată zero" de absorbţie a fondurilor UE. "Geoană să-i intrebe pe primarii PSD dacă au proiecte pentru fonduri europene", a spus Ciocănea, precizănd că cel mai important rol in absorbţia fondurilor europene nu il are Guvernul, ci autorităţile locale, care trebuie să intocmească proiecte care să poată fi finanţate din bani europeni.

×
Subiecte în articol: politic