x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic 11 iulie 2007

Info Politic 11 iulie 2007

11 Iul 2007   •   00:00

Lista cu candidaţii PC pentru Parlamentul European, precum şi mesajele pentru campanie vor fi adoptate in cadrul Biroului Permanent al partidului, ce va avea loc in perioada 3-5 august la Braşov, după cum a anunţat ieri purtătorul de cuvănt al conservatorilor, Bogdan Ciucă.

Conservatori - Lista pentru PE, in august

Lista cu candidaţii PC pentru Parlamentul European, precum şi mesajele pentru campanie vor fi adoptate in cadrul Biroului Permanent al partidului, ce va avea loc in perioada 3-5 august la Braşov, după cum a anunţat ieri purtătorul de cuvănt al conservatorilor, Bogdan Ciucă. "Săptămăna trecută am incheiat un tur de deplasări, impreună cu preşedintele PC, Dan Voiculescu, şi cu membrii Biroului Politic, in toate euroregiunile. In urma acestui tur am stabilit un obiectiv foarte clar pentru europarlamentare, anume un minimum de 7%", a anunţat Ciucă. (C.V.)


Pentru euroalegeri - Marko deschide uşile UDMR

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri că Uniunea este dispusă să poarte un dialog cu toate formaţiunile maghiarilor in vederea coalizării pentru obţinerea unui scor bun la alegerile pentru Parlamentul European. Primul vizat de această iniţativă este CNMT, condus de episcopul Laszlo Tokes, deşi o intălnire intre cei doi preşedinţi nu a avut incă loc."Nu vrem să riscăm reprezentarea maghiarilor la PE, de aceea suntem dispuşi la discuţii", a spus Marko. (Aniela Nine)


Guvern - Dorin Marian, şeful Cancelariei

Prim-consilierul premierului, Dorin Marian , va conduce, incepănd din această săptămănă, Cancelaria primului-ministru, au declarat pentru Mediafax surse oficiale. Numirea in noua funcţie va fi aprobată prin decizie a premierului. La 16 februarie 2007, Dorin Marian a fost numit in funcţia de prim-consilier al premierului, cu rang de secretar de stat.


Codul electoral - Vot mixt cu compensare

Comisia de cod electoral a stabilit ieri introducerea principiului votului mixt cu compensare. Şeful comisiei, liberalul Mihai Voicu, a explicat caracteristicile sistemului mixt prin compensare, adoptat de către parlamentari in detrimentul celui majoritar. "Este sistemul care respectă cele două principii, acela de a exista vot uninominal in circumscripţii uninominale, dar rezultatul final să nu distorsioneze voinţa cetăţenilor, şi să existe o proporţie intre voturile exprimate şi primite de fiecare partid şi numărul de parlamentari pe care partidul le are", a arătat Mihai Voicu. (Mădălina Comana)

×
Subiecte în articol: politic