x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info politic 16 iulie 2007

Info politic 16 iulie 2007

16 Iul 2007   •   00:00

PARLAMENTARE 2008 - PC nu exclude o alianţă cu PSD

Senatorul PC Sabin Cutaş a declarat ieri, la Suceava, că formaţiunea sa şi-a propus să obţină la euroalegeri 7% din voturi, un astfel de procent mărind creditul PC in cazul realizării unor alianţe pentru alegerile generale. Cutaş a precizat că PC va merge singur pe liste la alegerile pentru PE şi la alegerile locale din 2008, dar la alegerile generale cel mai probabil vor face o alianţă electorală. Senatorul a mai spus că nu exclude ca la alegerile parlamentare de anul viitor PC să se alieze cu PSD, mergănd pe principiul că "in politică orice e posibil".

Â

Liste UDMR-PE - Marko ii răspunde lui Tokes

Liderul UDMR, Marko Tokes, i-a răspuns sămbătă preşedintelui CNMT, Laszlo Tokes, care condiţionase participarea sa pe listele Uniunii la euroalegeri de "scoaterea" candidaturii lui Nagy Zsolt, cercetat in dosarul privatizărilor din energie. "Cred că in acest moment ar trebui să discutăm pe cine includem pe listă, şi nu pe cine scoatem de pe listă", a spus Marko, adăugănd că prezumţia de nevinovăţie trebuie respectată pănă in mometul pronunţării unei sentinţe. El a subliniat că lista UDMR a fost finalizată de CRU şi, "dacă are loc o schimbare, atunci tot CRU trebuie să decidă". (Aniela Nine)

Â

PROIECT PIN - Aleşii, pensionaţi la limită de vărstă

Partidul Iniţiativa Naţională a elaborat un proiect de lege prin care vărsta de pensionare    prevăzută in Codul Muncii să fie aplicată şi pensionarilor, a anunţat ieri preşedintele f formaţiunii, Cozmin Guşă. El a susţinut că reformarea clasei politice printr-o măsură de acest gen ar reprezenta o "lustraţie mai mică, pe criterii de vărstă", căci "veteranii" din parlament sunt cei care au avut legături cu regimul comunist. Ca argument, Guşă a spus că vărsta inaintată reduce capacitatea aleşilor de a interacţiona cu electoratul.

Â

PER - Scandal cu injurături la ecologişti

"Ne facem de rahat" şi "Abia ne mai ţinem la 0,5% in sondaje. Ne vedem la televizor diseară şi scădem de tot", au fost concluziile Consiliului Naţional al PER de sămbătă, in plin scandal provocat de o inregistrare in care preşedintele Petru Lificiu, absent de la eveniment, ii injura pe liderii judeţeni. Preşedintele Consiliului Naţional, Octavian Ciobotă, a cerut ca intreaga conducere a PER "să meargă la psihiatru şi să se constate dacă vreun lider este bolnav psihic". (Mediafax)

×
Subiecte în articol: politic