x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic 2 august 2007

Info Politic 2 august 2007

02 Aug 2007   •   00:00
Info Politic 2 august 2007
Sursa foto: TEODOR BACONSCHI/

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul privind acreditarea lui Teodor Baconschi in calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Romăniei in Republica Franceză.

GUVERN -Bani in plus pentru primării

Ministrul Agriculturii, Traian Remeş, a anunţat ieri că toate primăriile care au demarat proiecte de infrastructură prin programul Sapard şi nu mai au bani pentru plata lucrărilor executate vor primi fonduri de la Guvern. El a precizat că vor fi alocate fonduri pentru toate primăriile şi consiliile locale, care au proiecte in derulare, indiferent de culoarea politică a acestora, in vederea continuării investiţiei.

DECIZIE - Cursuri pentru copiii romăni de afară

Peste 20.600 de copii din comunităţile romăneşti din Spania şi Italia vor avea posibilitatea să urmeze cursuri opţionale de limbă, cultură şi civilizaţie romănească, in format de două ore pe săptămănă, incepănd cu anul şcolar viitor, după cum a decis ieri Executivul. Manualele vor fi asigurate de Ministerul Educaţiei, iar fondurile necesare pentru aplicarea proiectului vor fi aprobate prin bugetele anuale ale Institutului Limbii Romăne.

DECRET - Baconschi, numit ambasador

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul privind acreditarea lui Teodor Baconschi (foto) in calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Romăniei in Republica Franceză. De asemenea, şeful statului i-a mai numit pe Simona Corlan-Ioan in calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar in Republica Guineea, cu reşedinţa la Dakar (Republica Senegal), pe Ion Dobreci in calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Romăniei in Regatul Bahrain şi Sultanatul Oman, cu reşedinţa Riad (Regatul Arabiei Saudite) şi pe Mihail Florovici in calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Romăniei in Republica Muntenegru.

COVASNA - Sesizare impotriva "Ţinutului Secuiesc"

PSD Covasna va sesiza CSM şi Ministerul Internelor in legătură cu Asociaţia de Dezvoltare "Pro Ţinutul Secuiesc", a cărei inregistrare a fost admisă de Judecătoria Sfăntu Gheorghe. Preşedintele PSD Covasna, Horia Grama, consideră că acesta este "un lucru grav", arătănd că asociaţia este "ilegală" şi acuzănd că prin formarea ei se incearcă infiinţarea unui organism care să substituie actualele forme administrative. "Solicit in mod public CSM să verifice cum a fost luată această hotărăre", a spus Grama.

×
Subiecte în articol: politic