x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info politic 21 iulie 2007

Info politic 21 iulie 2007

21 Iul 2007   •   00:00
Info politic 21 iulie 2007
Sursa foto: GRIGORE POPESCU/

PD va solicita preşedintelui Romăniei organizarea unui referendum naţional la inceputul toamnei, dacă pănă la sfărşitul vacanţei parlamentare Comisia electorală nu adoptă proiectul legii votului uninominal

UNINOMINAL - Democraţii insistă pentru referendum

PD va solicita preşedintelui Romăniei organizarea unui referendum naţional la inceputul toamnei, dacă pănă la sfărşitul vacanţei parlamentare Comisia electorală nu adoptă proiectul legii votului uninominal, a declarat ieri liderul democraţilor, Emil Boc (foto). "Nu este admisibil ca unele partide, cum este PSD, să se joace de-a hoţii şi vardiştii cu legea votului uninominal, sub pretextul că sunt slabi in sondaje şi că ii dezavantajează", a mai spus Boc.

PARLAMENT - Sexul unui demnitar, confundat

Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor a făcut ieri o eroare intr-un comunicat de presă referitor la preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Ungare, Szili Katalin, care, deşi este femeie, a fost iniţial prezentată drept "domn". Cabinetul lui Bogdan Olteanu a rectificat "regretabila eroare", pe care a făcut-o intr-un alt comunicat, precizănd că "doamna" Szili Katalin i-a adresat acestuia "o scrisoare de compasiune pentru cetăţenii romăni care şi-au pierdut viaţa in accidentul rutier din Ungaria". (Dana Piciu)

PENTRU APĂRARE - Meleşcanu cere şi el 2,3% din PIB

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a anunţat ieri că va solicita Guvernului să aloce pentru Apărare in bugetul pe 2008 cel puţin 2,20% din PIB. Meleşcanu a precizat că a explicat in CSAT-ul de joi că Romănia şi-a asumat aceste obligaţii la intrarea in NATO, iar armata are nevoie de aceşti bani pentru a respecta angajamentele ce decurg de aici. După şedinţa CSAT de joi, preşedintele Băsescu a cerut Guvernului ca in proiectul de buget pentru 2008 să se aibă in vedere alocarea a 2,38% din PIB pentru Apărare, fiind semnalate intărzieri in derularea programelor de inzestrare.

CRITERII LINGVISTICE - Orban nu susţine separarea UBB

Comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban, a anunţat ieri că nu este de acord cu iniţiativa de separare a Universităţii "Babeş-Bolyai" pe criterii lingvistice şi precizează că CE nu are nici o competenţă in ceea ce priveşte organizarea universităţilor, aceasta fiind o problemă de subsidiaritate şi autonomie universitară, informează Mediafax. Comisarul european subliniază că "limbile nu trebuie folosite pentru divizarea cetăţenilor, ci pentru unirea acestora". (A.N.)

×
Subiecte în articol: politic