x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic 26 iulie 2007

Info Politic 26 iulie 2007

26 Iul 2007   •   00:00

AUDIERE. Comisiile de politică externă şi de apărare din Senat il vor audia astăzi pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, in legătură cu anunţul Federaţiei Ruse referitor la Tratatul Forţelor Convenţionale in Europa. Situaţia generată de anunţul Federaţiei Ruse de a-şi suspenda participarea la Tratatul CFE ar fi trebuit discutată şi in şedinţa CSAT de săptămăna trecută. Inaintea şedinţei, MAE a anunţat că elaborează o analiză pe tema anunţului Federaţiei Ruse de retragere din Tratatul CFE, ministrul de Externe solicitănd discutarea documentului in şedinţa CSAT. (Dana Piciu)

CU PAPION. Premierul Tăriceanu (foto) a venit ieri la şedinţa de Guvern purtănd la găt un papion roz, asortat la un costum de culoare inchisă. Deşi vestimentaţia premierului era nepotrivită atăt cu "evenimentul" la care participa şi, mai ales, cu temperatura de afară, nici un ministru nu l-a intrebat de ce s-a imbrăcat aşa. Cei mai mulţi s-au găndit că şi l-a pus in cinstea ministrului Finanţelor, Varujan Vosganian, a cărui zi de naştere a fost ieri, dar surse de la Cabinetul premierului au declarat că papionul a fost primit cadou de la ambasadorul Franţei la terminarea mandatului. Cu două zile inainte, premierul şi-a surprins colegii venind la Guvern cu un Porshe decapotabil. (Monica Iordache Apostol)

PSD AMENINŢĂ. Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a ameninţat ieri Guvernul cu o moţiune de cenzură. El a spus că, dacă Executivul nu va suplimenta, la următoarele rectificări bugetare, sumele alocate primarilor PSD, va propune conducerii partidului iniţierea unei moţiuni de cenzură la inceputul sesiunii parlamentare, pentru că "PSD nu mai are nici un motiv să ţină in viaţă acest Guvern". Potrivit lui Corlăţean, in 2006, 78% din fondurile alocate direct, prin hotărări de Guvern, comunităţilor locale au fost direcţionate către localităţi conduse de primari PNL şi PD. (Carmen Vintilă)

×
Subiecte în articol: politic