x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic 4 august 2007

Info Politic 4 august 2007

de Jurnalul National    |    04 Aug 2007   •   00:00
Info Politic 4 august 2007
Sursa foto: Dan Marinescu/

UCM nu agreează ideea unei liste UDMR pentru PE, ci o listă naţională pentru candidaţii maghiari, a anunţat ieri vicepreşedintele Uniunii, Tokes Andras, fratele episcopului Tokes Laszlo.

DUPĂ DEMITERI - Prefecţii cer ierarhizare

Preşedintele Asociaţiei Prefecţilor, prefectul de Galaţi Mihai Capră, a susţinut ieri că inlocuirea recentă a celor şase prefecţi "este legală şi trebuie respectată", dar consideră că se impune o ierarhizare a inaltelor funcţii publice. Capră a explicat că legislaţia actuală nu conţine o asemenea ierarhizare şi nici prevederi menite să ii protejeze pe inalţii funcţionari publici de posibile "schimbări discreţionare". In aceste condiţii, preşedintele asociaţiei a decis să elaboreze un amendament pe care il va inainta Executivului in luna octombrie.

PSD - Năstase, apărat in teritoriu

Rezultatele pe care le-a avut căt a fost preşedintele PSD ii dă dreptul lui Adrian Năstase să-şi spună părerea despre acest partid, a declarat ieri deputatul PSD Constantin Tămagă, exprimăndu-şi susţinerea faţă de fostul premier. "Năstase are tot dreptul să-şi spună părerea, pentru că atunci cănd a condus partidul a obţinut rezultate greu de egalat. Să ne găndim doar că in 2004 am obţinut peste 37% din voturi la alegerile parlamentare", a spus Tămagă.

FĂRĂ UDMR - Laszlo Tokes, avertizat in familie

UCM nu agreează ideea unei liste UDMR pentru PE, ci o listă naţională pentru candidaţii maghiari, a anunţat ieri vicepreşedintele Uniunii, Tokes Andras, fratele episcopului Tokes Laszlo. "I-am spus de mai multe ori fratelui meu că, dacă va merge pe lista UDMR, eu nu il votez", a declarat Tokes Andras. Potrivit acestuia, varianta listei pentru PE cu Laszlo Tokes şi Marko Bela pe primele două locuri ar fi o păcăleală, pentru că liderul UDMR nu are de gănd să meargă la alegeri şi ii va ceda locul său lui Zsolt Nagy.

LA SUCEAVA - Alianţa PNL - PD, incă in viaţă

Purtătorul de cuvănt al liberalilor suceveni, Mihai Aurel Steiciuc, a anunţat ieri că Alianţa D.A. funcţionează la nivelul acestui judeţ, iar PD participă la guvernare alături de PNL. Potrivit acestuia, căt timp democraţii nu şi-au dat demisia din instituţiile deconcentrate din judeţ, inseamnă că sunt incă la putere şi guvernează. "Nu poţi fi dimineaţa la putere şi

după-amiaza in opoziţie. Noi inţelegem că cei care participă alături de noi la guvernare in Suceava din partea PD consideră că Alianţa funcţionează şi respectă guvernul liberal. Deci nu sunt in opoziţie", a spus Steiciuc.

×
Subiecte în articol: politic