x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info politic 4 iulie 2007

Info politic 4 iulie 2007

04 Iul 2007   •   00:00

Finul preşedintelui - Sechestru pe averea lui Falcă

DNA a pus sub sechestru intreaga avere personală a primarului din Arad, finul preşedintelui Traian Băsescu, Gheorghe Falcă. Edilul este urmărit penal de la inceputul anului pentru luare de mită şi abuz in serviciu, in legătură cu modul in care ar fi fost văndut, la un preţ subevaluat (16 euro/mp faţă de 70-80, preţul zonei), un teren aparţinănd fostei fabrici de zahăr din Arad. Şeful statului a spus aseară la Realitatea TV că măsura nu-l impiedică să-i boteze sămbătă fetiţa finului Falcă.

Vicepremier - Marko Bela pleacă din Guvern

Preşedintele UDMR Marko Bela a anunţat ieri că şi-a depus demisia din funcţia de vicepremier. Ca şi acum o lună, el a explicat că a demisionat pentru a se putea ocupa de relaţia Uniunii cu comunitatea maghiară, care s-a dovedit deficitară cu ocazia referendumului din 19 mai. Marko Bela a mai spus că Uniunea va păstra funcţia de vicepremier, urmănd ca in cel mai scurt timp să se decidă dacă UDMR va mai nominaliza pe cineva sau va lăsa acest post vacant, aşa cum a făcut PD. (Aniela Nine)


Electorale - Ladislau Csendes, noul şef al CNSAS

Colegiul CNSAS l-a ales ieri pe reprezentantul UDMR Ladislau Csendes preşedinte al instituţiei, cu şase voturi pentru şi patru impotrivă, au declarat pentru Mediafax surse din Colegiu. Csendes ar urma să fie preşedintele instituţiei pentru şase luni. In funcţia de vicepreşedinte al instituţiei a fost ales Virgil Ţărău. Secretar al Colegiului CNSAS va rămăne in continuare reprezentantul PRM in Colegiu, Constantin Buchet, alegerea sa nefiind pusă in discuţie.

Dispute - Nicu Marcu, preşedintele CNI

Reprezentantul Ministerului Economiei şi Finanţelor Marcu Nicu a fost ales ieri preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), el obţinănd şapte voturi, iar contracandidata sa, Simona Teodoriu (PSD), obţinănd patru voturi. Toţi cei 13 membri CNI au fost prezenţi la şedinţă, dar, din totalul celor 13 voturi, două au fost abţineri (PD şi societatea civilă), astfel că au fost anulate. Nicu Marcu a declarat că la alegerea sa a fost "un vot corect", respingănd astfel acuzaţiile lui Marian Zlotea (PD), potrivit căruia CNI este o instituţie "politizată".

×
Subiecte în articol: politic