x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ingrijorari la UE

Ingrijorari la UE

19 Ian 2007   •   00:00

Oficialii UE sustin ca "politicienii romani au fost lasati sa dirijeze cazul Rompetrol in functie de motive personale si politice", potrivit unui articol aparut ieri in Wall Street Journal (WSJ).

"Suntem ingrijorati de demersul impotriva directorilor firmei petroliere", spune Timo Summa, director al departamentului pentru extindere pentru Romania si Bulgaria al Comisiei Europene. "Este o problema a statului de drept", adauga Summa, care extinde abordarea si asupra scandalului "Tradare si spionaj", cu referire la Petrom.

"Cazul poate duce la renegocierea vanzarii unei rafinarii, conform unui consilier al presedintelui Romaniei, Traian Basescu", noteaza WSJ. Este citata si declaratia lui Dinu Patriciu, care "crede ca Guvernul vrea sa ia inapoi rafinaria Rompetrolului, dupa modelul gigantului rus Yukos". Cotidianul mai citeaza un consilier (anonim), spunand ca redeschiderea cercetarilor impotriva lui Patriciu au legatura si cu sustinerea acordata de acesta rivalilor politici ai lui Basescu.

×
Subiecte în articol: politic