x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Întâlnire importantă. PSD, PNL și UDMR definitivează sâmbătă programul de guvernare. Neînțelegeri pentru Ministerele-cheie

Întâlnire importantă. PSD, PNL și UDMR definitivează sâmbătă programul de guvernare. Neînțelegeri pentru Ministerele-cheie

20 Noi 2021   •   08:18
Întâlnire importantă. PSD, PNL și UDMR definitivează sâmbătă programul de guvernare. Neînțelegeri pentru Ministerele-cheie
Sursa foto: Lucian Alecu

PSD, PNL și UDMR se întâlnesc din nou sâmbătă pentru a definitiva programul de guvernare și pentru a stabili structura viitorului guvern. Întâlnirea se reia la ora 14.00.

Liderii celor trei partide și cei ai minorităților naționale se întâlnesc sâmbătă pentru a agrea acordul politic, pentru a se înțelege pe structura Guvernului și pentru a definitva programul de guvernare, potrivit Mediafax.

Practic, în acordul politic, PNL, PSD și UDMR vor stabili câte ministere va avea fiecare partid, după ce tensiunile din cadrul negocierilor de vineri au dus la oprirea discuțiilor.

Este scandal total după negocierile pentru guvern. Niciun partid nu vrea să renunțe la Ministerele de forță. Liberalii și cei din UDMR își dispută Ministerul Dezvoltării. PNL este gata să renunțe la un portofoliu important, doar dacă va gestiona banii din programul Anghel Saligny.

În acest timp, PSD amenință că, fără UDMR, nu mai intră la guvernare. Potrivit unor surse, liberalii ar fi gata să se reîntoarcă la negocierile cu USR.

Liderul PNL - Florin Cîțu le-a spus liberalilor, reuniți vineri seara, în ședință, după blocarea negocierilor cu PSD și UDMR, că partidul riscă să piardă ministere dacă va dori să ia Dezvoltarea de la UDMR sau Transporturile de la PSD.

Ruptura s-a produs pentru că PNL își dorește Ministerul Dezvoltării, care în mandatul guvernului demis a aparținit UDMR, iar Uniunea își dorește, în această noua coaliție aceleași portofolii: Dezvoltare, Mediu și Tineret.

Liderul UDMR a avut un mesaj tranșant: „Un singur lucru nu va fi posibil, UDMR să fie element de decor, să stam noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștasul zâmbind în fiecare lună”, spune Kelemen Hunor. El a afirmat că UDMR trebuie să rămână cu portofoliile actuale, respectiv Dezvoltare, Mediu și Tineret.

Noua coaliție trebuie să încheie negocierile până luni, când liderii PSD, PNL și UDMR sunt așteptați de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, pentru consultări în vederea desemnării premierului care să formeze Guvernul. Reprezentații PNL, PSD și UDMR merg împreună, la ora 12.00.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu florin citu nicolae ciuca