x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Interceptarea telefoanelor - Conducerea SRI, chemata la Parlament

Interceptarea telefoanelor - Conducerea SRI, chemata la Parlament

26 Ian 2007   •   00:00

Presedintele Comisiei SRI, liberalul Radu Stroe, intentioneaza sa convoace la comisie conducerea SRI, pentru ca nu i se pare normal ca presedintele sa fie informat cu privire la interceptarea telefoanelor unor ministri, iar seful Guvernului nu.

"Am ramas surprins de lejeritatea cu care presedintele Traian Basescu s-a referit la faptul ca a venit in Guvern si a atras atentia ministrilor ca au telefoanele ascultate si am impresia ca a fost cu adresa directa la Codrut Seres. Dar si mai mare mi-a fost surprinderea ca premierul nu a primit nici un fel de informatie in legatura cu aceasta chestiune, ori primul-ministru este seful Guvernului, deci sef al ministrilor, ca sa nu mai vorbim ca Tariceanu este si vicepresedinte al CSAT", a declarat ieri Radu Stroe pentru Mediafax.

Potrivit lui Stroe, daca presedintele a fost informat de serviciile de informatii in legatura cu faptul ca unii dintre membrii Executivului au telefoanele ascultate, "cel putin in aceeasi masura" trebuia informat si premierul pentru a sti daca ministrii "fac sau nu fac anumite rele".

Nedumeriri. "Nu-mi sunt clare lucrurile si ma intreb cum e posibil ca serviciile sa aiba o asemenea maniera de lucru. Din acest punct de vedere imediat dupa inceperea sesiunii parlamentare vom lua in dezbatere aceasta chestiune la Comisia SRI si vom invita conducerea acestui serviciu la o discutie", a aratat Stroe, adaugand ca ii este greu sa-si explice "cum a putut presedintele sa devoaleze o asemenea actiune secreta de interceptare intr-o sedinta de Guvern la care participa 20 de ministri si alti 30 de functionari".

×
Subiecte în articol: politic