x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Internele rămase din nou fără ministru

Internele rămase din nou fără ministru

de Mara Raducanu    |    Ioana Bugean    |    01 Dec 2009   •   00:00

Cezar Ghiudan, avocatul lui Dan Nica a venit ieri, în jurul orei 15.00 la sediul Ministerului de Interne (MAI), împreună cu un executor judecătoresc, pentru a-i înmâna oficial lui Vasile Blaga soluţia instanţei, care a declarat ilegal mandatul prezidenţial de numire a sa în funcţie.

Ghiudan a adus un certificat de grefă emis pe 30 noiembrie, care face referire la decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti în procesul privind suspendarea numirii ca interimar a lui Blaga. Cu alte cuvinte, până la redactarea horărârii judecătoreşti, acest document îi interzice lui Vasile Blaga să-şi mai exercite atribuţiile de Ministru al Internelor.
"După cum ştiţi Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat o hatărâre judecătorească prin care a dispus suspendarea efectelor decretului prezidenţial de numire în funcţia de ministru interimar al administraţiilor şi internelor a domnului Vasile Blaga.

Concret, sentinţa s-a pronunţat vineri, astăzi (n.r. ieri) am venit să comunicăm în mod oficial prin executor judecătoresc dispozitivul sentinţei de judecată.

Recursul s-a declarat deja, dar nu este suspensiv de executarea sentinţei judecătoreşti. Astfel, Vasile Blaga are cunoştinţă în mod oficial de conţinutul sentinţei judecătoreşti şi nu mai poate exercita prerogativele în calitate de ministru interimar", afirmat Cezar Ghiudan.

Avocatul lui Dan Nica a precizat că o dată primit acest document democrat-liberalul Blaga nu mai poate să spună că nu a fost informat, căci documentul a fost lăsat la sediul Ministerului de Interne. Vasile Blaga a plecat de la sediul Internelor cu o oră înainte ca avacatul lui Nica să vină cu certificatul de grefă.

×
Subiecte în articol: politic