x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Rus inca nu stie ce vrea

Ioan Rus inca nu stie ce vrea

23 Feb 2005   •   00:00

Liderul PSD Cluj, Ioan Rus, ezita sa raspunda afirmativ propunerii lui Adrian Nastase de a candida pentru functia de secretar general, parand mai degraba neinteresat de aceasta pozitie, dar anunta ca Grupul de la Cluj va avea candidati pentru toate functiile de conducere.

SCOP. Ioan Rus, pe vremea cand stia ce vrea: Primaria Clujului
Ioan Rus a dat ieri publicitatii o declaratie de presa in care face precizari cu privire la "speculatiile privind o posibila candidatura la functia de secretar general al PSD". "Nu am declarat niciodata intentia mea de a candida la vreuna dintre functiile din PSD. Propunerea pe care mi-a facut-o presedintele Adrian Nastase este onoranta, dar nu am luat nici o decizie in acest sens", a spus Rus, precizand totusi ca nu i-ar displacea sa faca parte din "organul colectiv de conducere al partidului". Ioan Rus anunta insa ca Grupul de la Cluj va avea "evident optiuni si candidaturi pentru toate functiile pentru care se deschide competitia".

CONCURENTA. Daca reformatorii de la Cluj se tin de cuvant, Ion Iliescu nu va candida singur pentru sefia PSD, iar Adrian Nastase va avea un al treilea contracandidat la functia de presedinte executiv, alaturi de Sorin Oprescu si Antonie Iorgovan. Ioan Rus se pare ca ar fi si el interesat de aceasta functie. Liderul TSD, Victor Ponta, chiar afirma in urma cu o zi ca Nastase "il indemna pe domnul Rus, ca nu cumva sa candideze Rus la presedinte executiv". Pozitia a treia in partid, de secretar general, este ravnita pana acum de liderul TSD, Victor Ponta. Pretendenti ar mai fi Miron Mitrea si Octav Cozmanca, desi acesta din urma a declarat ca va vedea pentru ce functie va candida, "presedinte executiv, vicepresedinte al partidului".

De altfel, propunerile draconice ale lui Octav Cozmanca privind baremurile de vechime pentru ocuparea unor functii sunt criticate de Ioan Rus, care crede ca acestea sunt menite "sa blocheze competitia si accesul egal al membrilor la posibilitatea de a fi alesi". (Lavinia Dimancea, Elena Stanciu)

×
Subiecte în articol: politic ioan