x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: "Preşedintele poate nominaliza pe cine doreşte, dar trebuie să-şi asume şi rezultatul"

Iohannis: "Preşedintele poate nominaliza pe cine doreşte, dar trebuie să-şi asume şi rezultatul"

05 Noi 2009   •   00:00

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, astăzi, că este dreptul constituţional al preşedintelui să nominalizeze pe cine doreşte pentru postul de premier, însă trebuie să-şi asume şi rezultatul acestui act, cum a fost cel de miercuri, care a dovedit că alegerea a fost "proastă".



"Este dreptul constituţional al preşedintelui să numească pe cine doreşte, dar, în acelaşi timp, trebuie să-şi asume şi rezultatul. De exemplu, rezultatul de ieri (miercuri - n.r.), care arată că a fost o alegere proastă", a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la un post de radio, că opţiunea sa va fi un Guvern PDL-PNL, cu premier democrat-liberal, dacă liberalii renunţă la exigenţa de a desemna premierul.

Cabinetul propus de Lucian Croitoru a fost respins, miercuri, de Parlament. Guvernul Croitoru a primit 189 de voturi "pentru", 250 de voturi "împotrivă", iar un vot a fost anulat. Pentru a fi învestit, Cabinetul ar fi trebuit să primească 236 de voturi favorabile.

Secretarul general al PD-L, ministrul interimar de Interne Vasile Blaga, ar putea fi viitorul premier desemnat pe care şeful statului, în urma respingerii de către Parlament a Cabinetului Croitoru, au declarat, ieri, pentru Mediafax, surse din PDL.(V.A.)

×
Subiecte în articol: politic