x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, rătăcit printre gânduri şi lectură

Iohannis, rătăcit printre gânduri şi lectură

de Gabriela Antoniu    |    06 Noi 2018   •   09:40
Iohannis, rătăcit printre gânduri şi lectură

Se împlineşte aproape o lună de când ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a trimis preşedintelui Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al DNA. Iohannis a dat de înţeles că nu este de acord cu această numire şi, de la înaintarea propunerii, aceasta se află în analiză la departamentul de specialitate al Administraţiei Prezidenţiale.

Deşi avizată negativ de CSM, Adina Florea a fost propusă la şefia DNA de ministrul Justiţiei care a transmis propunerea de numire preşedintelui Iohannis la 15 octombrie. Trei zile mai târziu, şeful statului, aflat la Bruxelles, că Florea nu are susţinerea CSM şi că nu va accepta paşi înapoi în lupta anticorupţie.

„România nu poate să facă pași înapoi în lupta anticorupție. Este inadmisibil și nu voi accepta niciodată așa ceva. Ne dorim, îmi doresc, o luptă anticorupție serioasă. Pentru asta DNA are nevoie în frunte de o persoană independentă, o persoană hotărâtă să-și asume această luptă dificilă, grea, dar o luptă dreaptă. Nu este posibil să facem pași înapoi în lupta anticorupție, unde România a ajuns să fie dată ca exemplu pozitiv. Avem un aviz negativ de la CSM, aviz care conține

×
Subiecte în articol: sef dna Klaus Iohannis