x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea, despre alocarea de fonduri pentru sistemul termic: Mă bucur că proiectul meu e apreciat de CE

Firea, despre alocarea de fonduri pentru sistemul termic: Mă bucur că proiectul meu e apreciat de CE

27 Mai 2021   •   17:06
Firea, despre alocarea de fonduri pentru sistemul termic: Mă bucur că proiectul meu e apreciat de CE

„Mă bucur că proiectul realizat de mine și echipa mea este apreciat și finanțat de Comisia Europeană”, spune Gabriela Firea, după ce Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din București.

Fostul primar general al Capitalei reia declarația comisarului pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, potrivit căreia „această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României este un bun exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătățire a vieții de zi cu zi a cetățenilor, cât şi cele ale Pactului verde și în materie de schimbări climatice”.

„Chiar dacă fostul ministru al Fondurilor Europene a ținut contractul în sertar din luna iulie 2020 pană după alegeri, ca să fie semnat de noul primar, reprezentanții autorităților europene știu cine a muncit și a realizat acest proiect. Îi felicit pe toți cei implicați, profesioniștii din PMB, fostul RADET, acum Termoenergetica, pentru seriozitatea și implicarea lor. Sper că noul primar va folosi acești bani europeni corect, legal și la timp, în beneficiul bucureștenilor”, conchide Firea.

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 216 milioane euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din București.

Sistemul de transport al energiei termice din București este unul dintre cele mai mari din lume, furnizând căldură și apă caldă unui număr de peste 1,2 milioane de persoane. 211,94 km de conducte, echivalentul a 105,97 km de sistem de transport, vor fi înlocuiți pentru a remedia problema actuală a pierderii a aproximativ 28 % din căldură între sursă și consumator, arată un comunicat al comisiei.

În plus, va fi instalat un nou sistem de detectare a scurgerilor. Proiectul va asigura un sistem de transport al energiei termice durabil și accesibil ca preț, sporind eficiența energetică a rețelei pentru o mai bună calitate a vieții locuitorilor și a aerului datorită unei reduceri substanțiale a gazelor care urmează să fie arse.

Acest lucru va contribui la obiectivul României de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în conformitate cu obiectivele Pactului verde european.

×
Subiecte în articol: gabriela firea