x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Karl Marx, parintele filozofiei comuniste, celebrat cu ocazia aniversării a 200 de ani de la nașterea sa

Karl Marx, parintele filozofiei comuniste, celebrat cu ocazia aniversării a 200 de ani de la nașterea sa

10 Ian 2018   •   14:16
Karl Marx, parintele filozofiei comuniste, celebrat cu ocazia aniversării a 200 de ani de la nașterea sa

Descendenţii filosofului Karl Marx au fost invitaţi să celebreze 200 de ani de la naşterea acestuia în casa în care acesta a venit pe lume, din oraşul german Trier, în prezent transformată în muzeu, informează DPA. 

"Avem printre altele confirmări din partea celor două stră-strănepoate, Frédérique şi Anne Longuet-Marx", a declarat Elisabeth Neu, directoarea muzeului Casa Karl Marx din acest oraş din vestul Germaniei. 

Muzeul marchează bicentenarul naşterii filosofului printr-o nouă expoziţie permanentă dedicată vieţii, operei şi moştenirii sale intelectuale - care acoperă acum şi secolul al XXI-lea. 

La sărbătorirea zilei de naştere a lui Marx, pe data de 5 mai, vor fi, de asemenea, prezenţi un stră-strănepot şi descendenţi din regiunea Saarland a unui frate al menajerei familiei Marx, Helene Demuth, alintată ca "Lenchen", a indicat Neu. 

"Va fi o sărbătoare de familie", a declarat managerul de proiect Oliver Schael din partea Fundaţiei Friedrich Ebert, care deţine muzeul. 

Casa a fost construită în 1727, iar Marx - care prin lucrările sale "Manifestul Partidului Comunist" (alături de Friedrich Engels) şi "Capitalul" a influenţat semnificativ politica şi conflictele secolului XX - a locuit în aceasta în primul an şi jumătate al vieţii înainte ca familia sa se mute în alta casă din oraş. 

Neu a declarat că speră ca la eveniment să poată participa şi popularul prezentator de televiziune Guenther Jauch, acesta fiind stră-strănepotul primarului adjunct din Trier care a semnat certificatul de naştere al lui Marx.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: karl marx Friedrich Engels comunism