x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor, despre rotativa guvernamentală: Noi nu suntem parte în această poveste

Kelemen Hunor, despre rotativa guvernamentală: Noi nu suntem parte în această poveste

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2023   •   19:15
Kelemen Hunor, despre rotativa guvernamentală: Noi nu suntem parte în această poveste

UDMR nu va fi afectată de rotativa guvernamentală de la sfârșitul lunii mai, spune Kelemen Hunor, întrebat dacă Uniunea își va păstra în funcție miniștrii: „Acest protocol nu vorbește nimic de UDMR, noi nu suntem parte în această poveste”.

„În ultima săptămână din mai, în ultimile zile din mai se poate face acest transfer de la PNL la PSD a funcției de prim-ministru și celelalte schimbări, binențeles dacă cineva nu se răzgândește sau nu are cineva o altă idee. Din discuțiile noastre de până ieri, ca să spun așa, eu cred că se va întâmpla până la sfârșitul lunii mai”, afirmă Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR dorește să își păstreze portofoliile și miniștrii în funcție, Kelemen Hunor a spus că UDMR nu este menționată în protocol.

„Acest protocol nu vorbește nimic de UDMR, noi nu suntem parte în această poveste, deci nu e o chestiune de a păstra sau nu a păstra portofoliile, pur și simplu pe noi acest acord nu ne privește. Dacă deschizi acordul, atunci deschizi de la cap până la coadă, cum se spune. E o complicație inutilă din punctul meu de vedere, că dacă ai deschis, e greu de închis”, adaugă liderul Uniunii.

El afirmă, despre respectarea acestui acord, că nu e „clarvăzător” să spună dacă se va respecta protocolul coaliției de guvernare.

”Nu știu dacă se va respecta, vom vedea, nu sunt eu clarvăzător să spun că se va respecta sau nu se va respecta”, încheie liderul UDMR.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: kelemen hunor rotativă