x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor, despre Schengen: Ministrul austriac ne-a bătut pe umăr, dar e prea puţin

Kelemen Hunor, despre Schengen: Ministrul austriac ne-a bătut pe umăr, dar e prea puţin

de Redacția Jurnalul    |    29 Apr 2023   •   18:40
Kelemen Hunor, despre Schengen: Ministrul austriac ne-a bătut pe umăr, dar e prea puţin

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a criticat poziţia Austriei privind extinderea Spaţiului Schengen şi susține că "încurajările" şi "bătăile pe umăr" ale ministrului austriac al Afacerilor Interne, care a fost prezent zilele trecute la Bucureşti, nu sunt de ajuns pentru România.

În discursul său în care şi-a prezentat raportul politic pentru ultimii patru ani, în a doua zi a lucrărilor celui de-al XVI-lea Congres al UDMR, Kelemen Hunor a spus că problema aderării României la Spaţiul Schengen produce în continuare "frustrări", dar a subliniat că extinderea Schengen "nu a depins nicidecum de noi".

"Vetoul Austriei (din decembrie - n.r.) a fost o decizie mizerabilă, au invocat motive politice interne, care de altfel nu au fost rezolvate cu această decizie. Au transmis un mesaj greşit, cum că degeaba am îndeplinit condiţiile tehnice necesare aderării la Spaţiul Schengen, de altfel România le-a îndeplini de acum 12 ani, pentru că dublul standard şi un calcul politic stupid pot anula totul. Această decizie a Austriei nu a ajutat deloc la consolidarea solidarităţii faţă de valorile comune europene şi cu siguranţă a intensificat euroscepticismul. Săptămâna aceasta, la Bucureşti, ministrul austriac al Afacerilor Interne ne-a încurajat amical, ne-a bătut pe umăr şi ne-a spus că suntem pe drumul cel bun. Mulţumim, dar asta acum este prea puţin. Avem nevoie acum mai mult decât o bătaie pe umăr. Pe lângă îndeplinirea obligaţiilor, trebuia asigurată şi aplicarea legii", a declarat liderul UDMR.

×
Subiecte în articol: kelemen hunor schengen