x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis la sedinta CSM: „Mi s-a părut că în 2017 s-a lucrat foarte serios”

Klaus Iohannis la sedinta CSM: „Mi s-a părut că în 2017 s-a lucrat foarte serios”

05 Ian 2018   •   10:35
Klaus Iohannis la sedinta CSM: „Mi s-a părut că în 2017 s-a lucrat foarte serios”

Ședința CSM  în care se va alege noua conducere a început vineri în prezența președintelui Klaus Iohannis. „Vreau să felicit CSM pentru activitatea din anul 2017, un an foarte complicat politic pentru România”, a spus președintele în debutul ședinței.

 

„Mi s-a părut că în 2017 s-a lucrat foarte serios”, a mai spus Klaus Iohannis.

„În România, Justiţia este independentă, trebuie să rămână aşa. Eu, preşedintele României, o să fac orice îmi stă în puterea constituţională să vă ajut să garantaţi independenţa Justiţiei. În acest deziderat veţi avea în mine un partener şi un susţinător constant pe care vă puteţi baza. Dumneavoastră, CSM, conform Constituţiei, garantaţi independenţa Justiţiei în România. Această sintagmă 'garantare' (...) este o sintagmă foarte puternică, câteodată mai puternică decât CSM, dar trebuie să spun un lucru clar şi vreau să-l luaţi ca atare: eu sunt foarte mulţumit de cum a ştiut CSM să acţioneze şi să se implice pentru a garanta independenţa Justiţiei în România”, a precizat Iohannis.

La această ședință va fi prezentat raportul CSM pentru anul 2017 și vor fi aleși președintele și vicepreședintele acestui for.

În 2017, Consiliul a fost condus de judecătorul Mariana Ghena (preşedinte) şi procurorul Cristian Ban (vicepreşedinte), fiind şi primul an după alegerile care au dus la o nouă componenţă a CSM.

Conform Constituției, șeful statului va prezida ședința. Antena 3

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis sedinta csm