x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică La Primarie nu se inghesuie candidatii

La Primarie nu se inghesuie candidatii

05 Ian 2005   •   00:00

In perioada urmatoare partidele trebuie sa inceapa sa-si caute candidati pentru Primaria Capitalei. Functia nu prea face cu ochiul politicienilor, singurul care si-a anuntat intentia de a intra in cursa pentru Primaria Bucuresti fiind liberalul Ludovic Orban.


MONICA C. ANDREI. MONICA IORDACHE

Click pentru a mari imaginea Click pentru a mari imaginea
SONDAJ. {ansele lui Ludovic Orban de a candida la Prim`rie depind de sondajul f`cut de Alian]`
NEHOTARÃ...T. De[i este solicitat de colegii din PD, Adriean Videanu nu s-a decis s` intre n cursa pentru Bucure[ti
Pentru ocuparea fotoliului de primar al Capitalei nu se-nghesuie prea multa lume. Singurul care si-a anuntat intentia de a candida este liberalul Ludovic Orban, acum viceprimar. Lucrurile nu sunt insa batute in cuie. Alianta PNL-PD va trebui sa sutina, conform protocolului, un candidat comun. Acesta va fi desemnat in urma realizarii unui sondaj de opinie care va trebui sa indice persoana cu cele mai multe sanse de a obtine girul bucurestenilor. Asta inseamna ca Ludovic Orban va trebui sa "concureze" in acest sondaj cel putin cu un competitor desemnat de PD. Din partea democratilor insa nimeni nu s-a declarat public interesat sa-i urmeze lui Basescu la Primarie. Surse din Alianta PNL-PD spun ca Adriean Videanu este cel pe care democratii l-ar dori in lupta pentru conducerea Capitalei, dar acesta nu le-a dat inca un raspuns colegilor sai.

Nici PSD nu a aruncat pe piata un nume de candidat. Liderii organizatiei Bucuresti si-au programat o sedinta dupa 10 ianuarie, fiind posibila o decizie in acest sens abia dupa ce se vor intoarce din vacanta. Pana acum, la nivelul PSD Bucuresti s-a conturat ideea ca pretendentul la fotoliul de primar sa fie o persoana tanara.

PROGRAMARE. Bucurestenii ar putea insa merge la vot mult mai repede decat se asteptau. Perioada de interimat nu da posibilitatea celui aflat in aceasta situatie, in cazul acesta lui Razvan Murgeanu, actualul primar general, sa ia decizii ferme, asa ca surse din Primarie spun ca alegerile locale ar putea fi organizate nu pe 10 aprilie, asa cum se gandise fostul Guvern, ci in perioada 1-13 martie. Surse guvernamentale au declarat ca modificarea hotararii de guvern prin care a fost stabilita data alegerilor pentru Primaria Bucuresti trebuie propusa de Ministerul Internelor si Administratiei Publice, dar ca pana acum Executivul nu a primit inca o asemenea solicitare.

BUGET. Pentru organizarea de alegeri in Capitala, prefectura va trebui sa-si prevada in buget cateva miliarde de lei. Mai intai trebuie numita persoana care va ocupa functia de prefect. Momentan bate vantul prin birourile prefecturii, asteptandu-se noua echipa. Potrivit unor surse, se pare ca reprezentant al Guvernului in teritoriu va fi un liberal. Unul dintre candidati este Laurentiu Olan, fost subprefect al Capitalei.
×
Subiecte în articol: politic