x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică LANSARE ADRIAN NĂSTASE/Codul Zambaccian 2, la Gaudeamus

LANSARE ADRIAN NĂSTASE/Codul Zambaccian 2, la Gaudeamus

20 Noi 2008   •   00:00

Fostul premier Adrian Năstase şi-a lansat ieri, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, volumul doi din “Codul Zambaccian – Termo-panem et circenses”.

În discursul ţinut la lansarea cărţii, fostul premier a spus că România ultimilor ani a fost condusă după Codul Zambaccian şi mai puţin după Codul Penal sau Civil, aluzie la subtitlul volumului doi al “Codului Zambaccian”, care parafrazează un celebru dicton latin, respectiv “pâine şi circ”, şi face trimitere, printr-un joc de cuvinte, la nu mai puţin celebrele termopane de care a fost legat numele său...

Codul Zambaccian 2 – “Termo-panem et circenses” cuprinde editorialele publicate de Adrian Năstase, în Jurnalul Naţional, în perioada 14 iunie 2006 – 3 septembrie 2008. “Răsfoită în grabă, cartea aceasta pare o descriere a României ultimilor doi ani, dar trebuie să vă mărturisesc că este, mai curând, o carte despre mine. Veţi spune din nou că sunt egocentric, că sunt, poate, arogant”, a spus Adrian Năstase în discursul de lansare. El a precizat însă că a fost “mai deschis şi mai direct”, în scrierea textelor cuprinse în volum, decât mulţi politicieni care scriu rezervat despre personalitatea sau sentimentele lor. În prefaţa volumului, Adrian Năstase scrie că această carte “continuă călătoria” pe care “cu toţii” am început-o acum patru ani prin “lumea” lui Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic