x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Legea CNSAS Scandal între un invitat şi un senator

Legea CNSAS Scandal între un invitat şi un senator

16 Oct 2008   •   00:00

Senatorul PSD Şerban Nicolae a fost agresat verbal ieri în sala de şedinţă şi pe holurile Senatului de către un tânăr care lua parte la lucrările plenului în calitate de invitat şi care s-a declarat membru al asociaţiei "Noii golani”.



Senatorul PSD Şerban Nicolae a fost agresat verbal ieri în sala de şedinţă şi pe holurile Senatului de către un tânăr care lua parte la lucrările plenului în calitate de invitat şi care s-a declarat membru al asociaţiei "Noii golani”. Încidentul a izbucnit în timpul discutării în plen a ordonanţei CNSAS, proiect la care senatorul Nicoale Şerban făcuse amendamente pe care le prezenta plenului. De la loja din care audia dezbaterile, tânărul i-a strigat senatorului PSD în timpul discuţiei "comunistule”. După ce invitaţii au părăsit loja, Şerban Nicolae a ieşit pe hol unde scandalul a escaladat.
”Eşti un comunist în Parlamentul României. Dai tu legi ca să-l scoţi pe Iliescu. Eşti un comunist. Asta eşti. Îl aperi pe în Parlament”, i-a strigat vehement tânărul senatorului PSD. "Nici nu ştii ce înseamnă comunist. Eu aveam 22 de ani la Revoluţie. Vorbeşti cam mult şi să ştii că aici nu se face aşa şi nicăieri în lume”, i-a replicat Şerban Nicolae tânărului. După alte câteva replici asemănătoare, cei doi s-au despărţit, fiecare plecând într-o altă direcţie. În şedinţa Biroului Permanent ulterioară plenului Şerban Nicolae a solicitat conducerii Senatului o anchetă care să releve cine i-a adus pe invitaţi în Senat şi dacă serviciul de pază şi ordine şi-a îndeplinit atribuţiile în acest caz. Împreună cu tânărul care s-a recomandat George Simion şi a spus că are 22 de ani au fost şi alţi invitaţi care au declarat că sunt membrii ai Asociaţiei 21 Decembrie, Alianţei Civice sau ai Miliţiei Spirituale dar aceştia nu s-au implicat în discuţii. Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs a recunoscut după incident că respectivele persoane au intrat în Senat la invitaţia sa.

×
Subiecte în articol: politic