x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii contraatacă. Cer urgentarea procedurilor pentru revocarea Avocatului Poporului

Liberalii contraatacă. Cer urgentarea procedurilor pentru revocarea Avocatului Poporului

de Ion Alexandru    |    13 Aug 2020   •   10:27
Liberalii contraatacă. Cer urgentarea procedurilor pentru revocarea Avocatului Poporului

PNL, prin vocea deputatului Florin Roman, a solicitat, ieri, conducerii Parlamentului, să stabilească dezbaterea, în procedură de urgență, în comisiile juridice al Senatului și Camerei Deputaților, solicitarea de revocare din funcția de Avocat al Poporului a Renatei Weber. Cererea a fost depusă de grupul liberal în 22 iulie, iar motivul solicitării de revocare ar fi acela că Renate Weber este avocatul PSD sau al lui Călin Popescu Tăriceanu care, împreună cu “prietenii de la CCR, a generat o axă a răului”.


“Am așteptat să faceți ce spune la regulament și să repartizați această solicitare către comisiile juridice reunite și nu ați făcut acest lucru. La ora actuală ni s-a răspuns că nici nu au primit”, a declarat Florin Roman. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a afirmat că solicitarea trebuie mai întâi aprobată în Birourile Permanente Reunite ale celor două camere parlamentare. Ciolacu a spus că solicitarea va fi discutată în prima ședință.
PNL este supărat pe Renate Weber pentru că, în perioada stării de urgență, a atacat cu succes la CCR ordonanța de urgență prin care au fost acordate, neconstituțional, amenzi uriașe pentru români. Apoi, Avocatul Poporului a atacat și OUG 21/2004, privind starea de alertă, dar și Legea 55/2020, privind măsurile anti-COVID. Nu în ultimul rând, Renate Weber a sesizat Curtea Constituțională și în legătură cu legea pensiilor speciale, cu legea carantinei și izolării, reușind, până în prezent, să demonstreze încălcarea de către aceste acte a Constituției, mai ales în ceea ce privește îngrădirea drepturilor și libertăților fundamentale. 

×