x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lider USR, despre PNDL3: Un nou program de cumpărat primari și alimentat clientela politică

Lider USR, despre PNDL3: Un nou program de cumpărat primari și alimentat clientela politică

11 Aug 2021   •   11:41
Lider USR, despre PNDL3: Un nou program de cumpărat primari și alimentat clientela politică

Cristina Prună, vicepreședite USR PLUS, critică anunțul liberalilor privid PNDL 3. Ea afirmă că este un „concept pesedist de mituit primarii”: „Reforma nu înseamnă să facem un alt PNDL alte nume pompoase care se pregătesc pentru a împacheta cu fundița roz acest nou program de cumpărat primarii”.

„A început să se vorbească din nou de PNDL-uri și alte concepte pesediste de mituit primarii. Vreau să ne aducem cu toții aminte că nu există program din care să se fi furat mai mult ca din PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală). Ce reprezintă de fapt acest PNDL? Sume astronomice din taxele și impozitele noastre care mai devreme sau mai târziu se vor duce tot în toalete de 80.000 de euro în școli sau becuri de 2.000 de euro. Vă mai amintiți de faimoasele investigații jurnalistice în fața cărora ne-am crucit cu toții? E scandalos să nu fi învățat nimic din risipa de bani publici care s-a întâmplat sub ochii noștri neputincioși. Acum, în ședințele PNL se vorbește de 50 miliarde de lei (10 miliarde de euro!) pentru noi proiecte de ”, scrie pe Facebook Cristina Prună.

Vicepreședintele USR amintește că România are PNDL de peste zece ani.

„I-am văzut efectele. Nu a scos niciun județ din sărăcie. Dimpotrivă, județele fruntașe la PNDL, precum Teleormanul, au rămas cele mai sărace. Investițiile locale trebuie să continue pe fonduri europene pentru că și așa am avut probleme de absorbție. Banii de la buget pentru proiectele locale trebuie să premieze performanța, adică să meargă ca și cofinanțare pentru proiecte europene. Doar așa putem avea un minim filtru pentru furturi și parandărături pentru firme de casă, cum s-a întâmplat de fiecare dată cu banii din PNDL. Să fie foarte clar! Reforma nu înseamnă să facem un alt PNDL, PNDL 3 sau alte nume pompoase care se pregătesc pentru a împacheta cu fundița roz acest nou program de cumpărat primari și alimentat clientela politică cu banii noștri, ai tuturor”, conchide Prună.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, anunţa demararea noului Program de Investiții pentru comunitățile locale. Bugetul multianual va fi de aproximativ 50 de miliarde de lei.

„Am decis în coaliție, după discuții prealabile în Biroului Executiv al PNL, demararea noului Program de Investiții pentru comunitățile locale din cursul acestui an. Acesta se va derula după modelul Programului Național de Dezvoltare Locală, cu un buget multianual de aproximativ 50 de miliarde de lei”, transmitea Orban.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: PNDL