x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii PDL vor să uite de Ridzi

Liderii PDL vor să uite de Ridzi

de Monalise Hihn    |    27 Mar 2011   •   17:17
Liderii PDL vor să uite de Ridzi

PDL Hunedoara şi-a ales conducerea pentru următorii patru ani, în prezenţa premierului Emil Boc, dar în absenţa lui Vasile Blaga. De altfel, Emil Boc nu a putut să spună de ce secretarul general al PDL nu a venit la Hunedoara, aşa cum fusese anunţat oficial.

Pe de altă parte, liderii PDL, prezenţi la alegerile de la Hunedoara păreau că vor să uite cu desăvârşire de “cazul Ridzi”, spunându-i soţului Monicăi Iacob Ridzi doar Tiberiu Iacob. De altfel, acesta şi deputatul Viorel Arion au fost aleşi prim-vicepreşedinţi ai Organizaţiei Judeţene a PDL Hunedoara, în timp ce şefia a fost preluată de către Dorin Gligor, fost subprefect al judeţului. Contracandidatul celui din urmă s-a retras din cursă înainte de vot.

Boc le-a vorbit participanţilor la alegeri despre “viaţa scurtă a alianţei socialiste”, precizând că “gogoaşa umflată a alianţei socialiste se desumflă pentru că partea de relansare economică le va tăia aripile şi va arăta adevărata faţă a alianţei, care nu a avut soluţii şi nu a fost solidară cu ţara în momentele grele şi nici nu a avut politici care să ducă România la creştere economică". N-a uitat nici de creşterea economică: “Procentul de creştere economică pentru acest an este cel pe care îl avem în bugetul de stat şi în acordurile cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială: o creştere economică între 1,5 şi 2 la sută, cu prognoză bună de creştere în 2012, adică 4-4,5 la sută".

Premierul n-a uitat nici să se laude: Guvernul "a avut tăria să facă ceea ce a trebuit atunci când a fost greu" şi PDL va culege roadele politice la momentul votului, în 2012”.Dacă Emil Boc s-a rezumat să repete acelaşi discurs pe care aproape orice român îl poate reda aproape cu fidelitate, au fost şi participanţi la Conferinţa Judeţeană a PDL Hunedoara care au vorbit de Martin Luther King, cu celebrele sale cuvinte “Eu am un vis!”, despre Machiavelli, Barack Obama sau preşedintele american Roosvelt – în cazul deputatului Arion, şi până la “camarazi” – Mihai Stănişoară. Maestru de ceremonii a fost primarul Aradului, Gheorghe Falcă, originar din municipiul Brad, de unde este şi noul preşedinte al PDL Hunedoara, Dorin Gligor. Şi Traian Igaş a ţinut să menţioneze că are nevastă din judeţul Hunedoara. Tot la nevastă a spus şi Gheorghe Falcă, primarul Aradului, că pleacă atunci când a părăsit Casa de Cultură din Deva, unde au avut loc alegerile judeţene.

×