x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii USD nu cedează: "Uniunea Social Democrată nu este în afară şi nici împotriva USL"

Liderii USD nu cedează: "Uniunea Social Democrată nu este în afară şi nici împotriva USL"

19 Feb 2014   •   12:03
Liderii USD nu cedează: "Uniunea Social Democrată nu este în afară şi nici împotriva USL"
Sursa foto: psd.ro

Co-preşedinţii USD Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin consideră că Uniunea Social Democrată "nu este în afară şi nici împotriva USL", înfiinţarea acesteia neîncălcând protocolul USL, aşa cum a afirmat liderul PNL, Crin Antonescu.

Liderii USD precizează că Uniunea s-a format ca alianţă electorală în urma deciziei comune a PNL şi a celorlalte trei partide din USL de a participa separat la europarlamentare.

"Uniunea Social Democrată s-a format ca alianţă electorală în urma deciziei comune a PNL, partid reprezentat prin vocile domnilor Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, respectiv a celorlalte trei partide care formează Uniunea Social Liberală, PSD, PC şi UNPR, de a participa pe liste separate la alegerile europarlamentare din mai 2014. Prin înfiinţarea USD nu se încalcă protocolul Uniunii Social Liberale, dat fiind că Art. 9, punctul 8 din protocolul USL, invocat de către colegii din PNL, se referă strict la participarea separată în alte alianţe electorale la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale", se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, în protocolul USL nu se precizează nimic despre participarea la alegerile europene, iar "USD este o alianţă electorală formată în perspectiva participării comune la alegerile pentru Parlamentul European".

"USD şi-a asumat încă de la formare programul politic şi obiectivele USL. (...)De altfel, chiar de la înfiinţare, colegii noştri liberali au salutat înfiinţarea USD", mai spun cei trei lideri politici, adăugând că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat în 10 februarie faptul că decizia de a se merge separat pe liste la europarlamentare "se ştia demult".

"Că vom merge pe liste separate se ştia demult. Uniunea sau alianţa electorală pentru alegerile europarlamentare constituită astăzi nu este nicio surpriză. Din punctul meu de vedere este un lucru normal, un lucru anticipat, este o alianţă formată din aliaţi ai noştri şi urez succes la europarlamentare. (...)Noi vom candida la alegerile europarlamentare sub sigla PNL. Nu e niciun fel de confuzie în această privinţă şi asta ne interesează pe noi", declara Crin Antonescu, potrivit comunicatului.

În opinia celor trei lideri USD, discuţia publică pe acest subiect 'este un simplu pretext politic, într-un moment în care România are nevoie de stabilitate'.

×