x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul PPUSL susține că este incalificabil gestul liberalilor de a sprijini pedofilii și violatorii

Liderul PPUSL susține că este incalificabil gestul liberalilor de a sprijini pedofilii și violatorii

de Ion Alexandru    |    06 Aug 2020   •   08:25
Liderul PPUSL susține că este incalificabil gestul liberalilor de a sprijini pedofilii și violatorii
Sursa foto: Dan Marinescu

Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal) a transmis un mesaj fără precedent la adresa guvernanților, după ce Executivul PNL a atacat la Curtea Constituțională legea pentru înăsprirea pedepselor din Codul penal pentru agresiunile sexuale. Umanistul arată că PNL sprijină pedofilii și violatorii și califică gestul liberalilor ca fiind unul incalificabil și imoral. 

 

„Oricât de mult aș încerca, nu pot găsi o explicație rațională pentru decizia Guvernului Ludovic Orban, de a contesta la Curtea Constituțională legea pentru modificarea Codului Penal, în care erau prevăzute creșteri ale pedepselor pentru agresorii sexuali. În Parlament, așa cum este firesc, parlamentarii umaniști au susținut acest proiect, iar acum îl vedem blocat de un gest incalificabil. Să te opui cu toată forța acestor modificări legislative, să vii practic în sprijinul pedofililor și violatorilor, pentru mine înseamnă, fără echivoc, lipsa oricăror repere morale”, arată avocatul Daniel Ionașcu, într-un comunicat de presă.

În opinia umanistului, cei care au contestat legea la CCR nu au pic de compasiune pentru victimele infracțiunilor sexuale. „Mi-e greu să îmi imaginez un gest de un mai mare cinism decât acesta. Să te grăbești să proclami încălcarea drepturilor violatorilor și pedofililor, când nu ai ridicat un deget pentru victimele lor. La un an de zile de la tragedia de la Caracal, justiția nu este mai aproape să facă dreptate, iar Guvernul României luptă pentru apărarea drepturilor agresorilor sexuali”, a adăugat acesta. 
Ionașcu a ținut să avertizeze Executivul că Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) și-a făcut un crez din a lupta împotriva abuzurilor de orice fel, „iar acesta este fără echivoc un abuz al Guvernului îndreptat împotriva românilor, al bunului-simț și al moralității”.

 

Nicușor Dan, chestionat pe acest subiect de Gabriela Firea

 

Reacția lui Daniel Ionașcu vine după ce și social-democrații au acuzat Guvernul liberal că fac scut în jurul agresorilor sexuali. Ieri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a revenit asupra subiectului, întrebându-și contracandidatul din cursa electorală, pe Nicușor Dan, ce părere are despre o asemenea acțiune a partidului care îl susține. „Soarta cui trebuie să ne preocupe? A copiilor sau a pedofililor? Categoric, răspunsul meu este că trebuie să ne apărăm copiii de acești călăi”, scrie Fire ape contul său de socializare.

Aceasta pune chiar și o întrebare. „Întreb, pentru a afla toți românii, și inclusiv bucureștenii: Ce opinie are candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei (Nicușor Dan – n.red.) despre faptul că Guvernului PNL îi este milă de pedofili, și de copiii abuzați nu? Pentru că Guvernul Orban a atacat la Curtea Constituțională legea care prevede înăsprirea pedepselor pentru pedofili. Pe motiv că sunt îngrădite «drepturile pedofililor»! Ce drepturi poate să aibă un astfel de monstru care mutilează destine?”, a conchis primarul general al Capitalei.
 

 

×