x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lista neagră a miniștrilor cabinetului Ponta

Lista neagră a miniștrilor cabinetului Ponta

de Dan Radu    |    14 Iun 2015   •   22:19
Lista neagră a miniștrilor cabinetului Ponta
Sursa foto: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

Componenţa Guvernului ar putea fi modificată, azi, la şedinţa coaliţiei de guvernământ. Conform informaţiilor care circulă în media, mai mulţi miniştri ar putea fi remaniaţi şi, totodată, ar putea fi numit înlocuitorul lui Ioan Rus, la Transporturi.

La sfârşitul săptămânii, senatorul PSD Madalin Voicu afirma la Antena 3 ca vor fi cel puţin patru modificări în compo¬nenţa Guvernului. „Nu vă spun cine, nu eu trebuie să anunţ. Îi las pe cei care sunt autorizaţi să o facă”, afirma acesta.

Cine pleacă și cine sunt salvații
Printre numele vehiculate se numără ministrul Economiei, Andrei Gerea, şi cel al Mediului, Gaţiela Gavrilescu, ambii vicepreşedinţi ai Partidului Liberal Reformator, condus de Calin Popescu Tariceanu. Acestora li se reproşează faptul că au fost prea puţin vizibili în timpul mandatelor. Numit de numai trei luni la conducerea Ministerului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici s-ar afla şi el pe lista celor care pleacă din Guvern. De asemenea, este posibil să plece şi ministrul Justi¬ţiei, Robert Cazanciuc (curtat de UNPR), deşi acesta a negat în ultima săptămână că fotoliul său ar fi ameninţat.

O eventuală remaniere a fost anticipată şi de liderul PNL, Alina Gorghiu, care crede că măsura ar avea rolul de a spăla imaginea premierului Victor Ponta. „Cred că este capabil de orice gest care să resusciteze un pic Guvernul, doar să-l salveze pe el ca imagine. Nu m-ar mira să facă şi o remaniere guver¬namentală foarte curând, pentru că speră să mai dea un suflu de noutate Guvernului şi să se mai ridice presi¬unea de pe umerii domniei sale”, a declarat Gorghiu, adaugand ca singura soluţie corectă ar fi ca Ponta să demisioneze. Premierul nu ia în calcul această posibilitate, deoarece se consideră nevinovat.
 

×