x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea: "Se intenţionează ca PSD să nu conteze la alegerile din 2014"

Liviu Dragnea: "Se intenţionează ca PSD să nu conteze la alegerile din 2014"

08 Oct 2013   •   19:06
Liviu Dragnea: "Se intenţionează ca PSD să nu conteze la alegerile din 2014"
Sursa foto: Intact Images

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că "se intenţionează" slăbirea PSD, respectiv ca partidul să "nu prea conteze" în 2014, an în care vor exista două scrutinuri - europarlamentare şi prezidenţiale.

"Anul 2014 este un an foarte greu, atât din punct de vedere guvernamental, cât şi electoral, un an esenţial pentru România, cu alegeri europarlamentare, prezidenţiale. Eu nu-mi permit nici să şubrezesc Guvernul, echipa guvernamentală, şi să-l las singur pe premier în anul viitor, care va fi foarte greu din punct de vedere al acţiunii guvernamentale, dar nici nu-mi permit să slăbesc PSD, pentru că asta se intenţionează, ca în 2014 noi să nu prea contăm în ce priveşte alegerile europarlamentare şi prezidenţiale", a spus Dragnea, comentând astfel afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căruia menţinerea sa în Guvern este o greşeală.

Dragnea s-a întrebat, retoric: "Mie îmi cere demisia domnul Traian Băsescu? Domnului Traian Băsescu i-au cerut demisia 7,4 milioane de oameni. Cam cine credeţi că ar trebuie să plece?".

El a arătat că îi înţelege supărarea şefului statului cauzată de faptul că "nu i-a ieşit" chestiunea legată de demisia sa din Guvern: "Unele lucruri îi ies, altele nu i-au ieşit. Asta cu trimiterea în judecată a dosarului i-a ieşit, a acestui dosar politic. Asta cu demisia nu-i va ieşi".

Dragnea a dezvăluit că a avut o discuţie cu prim-ministrul Victor Ponta, care a exclus din start posibilitatea plecării sale din Guvern. "Mă consider nevinovat. Iar dosarul va fi făcut public în totalitate, nu fascicule care au fost luate după părerea mea în mod ilegal de către anumite structuri de presă înainte să ajungă dosarul la instanţă. Cred că avocatul meu principal va fi opinia publică. Am timp suficient, cu răbdare şi cu rigoare, să prezint în aceste câteva luni până în februarie faptul că toate aceste acuzaţii nu se bazează pe nicio probă", a mai spus Dragnea.

×
Subiecte în articol: dragnea ponta basescu