x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Negoiţă, noul premier desemnat de Băsescu

Liviu Negoiţă, noul premier desemnat de Băsescu

06 Noi 2009   •   00:00
Liviu Negoiţă, noul premier desemnat de Băsescu
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3, să formeze un nou Guvern care să ceară votul de încredere al Parlamentului.

Deşi părea că a ezitat în numirea sa, încurcând sectorul primăriei lui Liviu Negoiţă, Traian Băsescu a menţionat că această nominalizare reprezintă dorinţa sa de a răspunde exigenţelor coaliţiei majoritare  din Parlament: bun gospodar,  un om ales de 80% din electorat.




Liviu Negoiţă: Doresc guvern de coaliţie, azi încep negocierile
Liviu Nergoiţă a declarat, la Cotroceni, că doreşte formarea unui guvern de coaliţie, iar negocierile vor începe vineri şi vor dura trei zile, astfel că lista noului cabinet va fi depusă luni la Parlament.
El a spus că nu mai este timp de pierdut şi că misiunea sa este clară, legată de formarea unui Guvern.
Primarul Sectorului 3 a spus că doreşte un Guvern de coaliţie şi că lista noului Cabinet va fi depusă la Parlament luni.
 

Liderii PDL au venit la Guvern şi au urmărit anunţul lui Băsescu privind premierul în biroul lui Boc
După discuţia cu Traian Băsescu, liderii PDL au venit la Palatul Victoria  şi s-au adunat în biroul premierului interimar, Emil Boc, unde au urmărit anunţul şefului statului privind primul-ministru desemnat.



"Partidele au expus următoarele puncte de vedere. PNL doreşte guvern condus de tehnicieni, condus de domnul Iohannis. PSD doreşte guvern de tehnicieni, condus de domnul Iohannis. Ambele partide au ridicat problema evaluării Guvernului, după alegerile prezidenţiale. UDMR susţine un guvern Iohannis care poate fi ori de tehnicieni, ori de politicieni. Minorităţile susţin un guvern Iohannis, cu componenţă politică", a declarat Băsescu.

Potrivit preşedintelui, soluţia ca actualul guvern să rămână în funcţie până la alegeri a fost prezentată de unele partide ca echidistantă.

"Îngrijorător este faptul că majoritatea optează pentru un guvern de tehnicieni, ceea ce generează riscul ca guvernul să fie unul strict pentru perioada campaniei electorale, şi care să aibă o susţinere limitată. Cred că nu putem avea o astfel de abordare, cu guverne de serviciu", a spus Băsescu.

"Am obligaţia de a desemna un premier. La anterioara desemnare am făcut concesia de a desemna un premier independent politic. Fac un pas în întâmpinarea majorităţii, dar cu condiţia de asumare politică. Numele primului ministru pe care îl desemnez este Liviu Negoiţă, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Primarul sectorului 3 al Capitalei, Liviu Nergoiţă, desemnat pentru postul de premier, a declarat că doreşte formarea unui guvern de coaliţie, iar negociele vor începe astăzi şi vor dura trei zile, astfel că lista noului cabinet va fi depusă luni la Parlament.

 

FMI a cerut aprobarea legii bugetului de stat până în prima decadă a lunii decembrie

Fondul Monetar Internaţional a cerut aprobarea legii bugetului de stat până în prima decadă a lunii decembrie, respectiv înaintea datei de 10 decembrie când are loc şedinţa board-ului Fondului, a declarat preşedintele Traian Băsescu, după întâlnirea cu delegaţia FMI. Şeful statului a mai precizat că o altă solicitare a FMI se referă la adoptarea legii responsabilităţii fiscale. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic