x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lobby contra cetăţeanului

Lobby contra cetăţeanului

de Gabriela Antoniu    |    09 Iun 2010   •   00:00
Lobby contra cetăţeanului

Liderii PDL în frunte cu preşedintele Traian Băsescu îi obligă pe parlamentarii PDL să încalce Constituţia şi să susţină măsurile de austeritate asumate de Guvernul Boc în Parlament.



"Să spuneţi foarte clar dacă mai vreţi să staţi la guvernare. Dacă nu mai vreţi, nu e nici o problemă, vin alţii în loc. Să vă calculaţi mâine la Cameră şi la Senat, în grupurile voastre parlamentare, şi să luaţi o decizie: îl mai susţineţi pe Emil Boc sau nu, că dacă nu mai vreţi, nu are nici un rost să îşi mai asume răspunderea", le-a dat şeful statului un ultimatum parlamentarilor PDL la întâlnirea de duminică seara de la Snagov, potrivit unor surse participante.

Un ultimatum venit pe fondul nemulţumirilor unor aleşi ai PDL faţă de tăierea pensiilor şi salariilor decisă de Guvernul Boc şi decişi să voteze în favoarea moţiunii de cenzură anunţată de opoziţie. Numai că acest ultimatum contravine prevederilor articolului 69 din Constituţie care stabileşte că "în exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului. Orice mandat imperativ este nul".

În plus, votul uninominal prin care au fost aleşi reprezintă încă un argument că parlamentarii trebuie să servească oamenii care i-au ales şi nu partidul din care fac parte. Sunt însă prevederi încălcate chiar de către deputaţi şi senatori ai PDL. Spre exemplu, Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, le-a recomandat colegilor săi din PD-L să asigure cvorumul când se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură a opoziţiei, dar să nu voteze, pentru a nu gira un "gest politic sinucigaş". "Eu nu sunt de acord să participăm la această mascaradă, din păcate spun, pentru că în alte ţări opoziţia a venit lângă cei de la guvernare şi a stat să găsească soluţii", a spus Roberta Anastase, o propăvăduitoare a măsurilor Guvernului Boc.

"În momentul de faţă, e greu să accepţi de exemplu scăderea pensiilor. În momentul de faţă, aparent ai de ales între a nu scădea şi a scădea. În reali-tate, avem de ales între a nu scădea acum şi a nu mai avea să le plăteşti peste câteva luni sau a nu mai primi în acel caz pensia peste câteva luni. Asta trebuie să realizăm", a explicat Roberta Anastase. Probabil că preşedinta Camerei Deputaţilor mai are şi alte argumente, iar toţi cei interesaţi o pot contacta la Biroul parlamentar din Strada Baraolt, nr. 3A, sc. D Ploieşti, judeţul Prahova, tel 0733.558.277.

Un alt parlamentar PDL care cere aleşilor din Legislativ să înghită pe nemestecate măsurile de austeritate asumate de Boc este senatorul Anca Boagiu. Ea susţinea luna trecută că Guvernul trebuie să fie sprijinit de cât mai multe forţe politice în Parlament, pentru că şi-a asumat decontarea notei de plată pentru toate guvernările care au întârziat reformele structurale după '90. "Executivul ar trebui să beneficieze de un an de zile de linişte, de un moratoriu care să îi permită ducerea la bun sfârşit a prevederilor acordului cu FMI", susţinea senatorul PDL după o întâlnire a conducerii Senatului cu delegaţia FMI.

"Aceste măsuri sunt necesare pentru a stopa căderea economiei şi a crea condiţiile necesare pentru relansare", argumenta ea. Dacă vreţi să aflaţi personal de la Anca Boagiu cum mărunţişul din tăierea pensiilor şi salariilor va relansa economia, o puteţi contacta la Biroul Senatorial din Calea Moşilor, nr.199, Bloc 3, scara 2, Sector 2, Bucureşti, la anca.boagiu@senat.ro sau anca.boagiu@gmail.com, şi la telefon 0722.303.433.

Un apel mobilizator la susţinerea măsurilor lui Boc a făcut şi ministrul-deputat Elena Udrea. "Haideţi să vedem cine va susţine acest pachet de reforme şi cine stă pe margine şi critică orice iniţiativă a actualei puteri", a spus recent Elena Udrea, precizând că mulţi oameni din opoziţie critică, dar nu au soluţii reale la problemele ţării. În opinia ei, Guvernul s-a străduit să găsească soluţii reale pentru reducerea cheltuielilor, apreciind că "este o reformă a sectorului bugetar de care aveam nevoie de 20 de ani". Toţi cei care vor să afle de la Elena Udrea cum se face reforma sectorului bugetar tăindu-se din banii de pamperşi şi lapte praf o pot contacta la Biroul parlamentar din Bulevardul Ghencea nr. 43 b, Bucureşti, telefon 0733.558.280.

×
Subiecte în articol: politic