x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban anunţă că după 15 mai doar hotelurile se vor redeschide

Ludovic Orban anunţă că după 15 mai doar hotelurile se vor redeschide

24 Apr 2020   •   11:53
Ludovic Orban anunţă că după 15 mai doar hotelurile se vor redeschide
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban anunţă, joi seara, că după data de 15 mai, când se vor relaxa restricţiile, hotelurile se vor redeschide, însă în privința restaurantelor, autoritățile fac, încă, analize pentru a stabili dacă acestea pot relua activitatea.

„Când se vor relaxa măsurile va exista o mişcare mai mare a cetăţenilor, va exista o posibilitate de reluare cel puţin a sectorului hotelier. În ceea ce priveşte reluarea activitatii la restaurante suntem încă într-o analiză foarte serioasă. Pentru că noi înainte să relaxam anumite măsuri facem o anchetă epidemiologică. Nu pot să dau un orizont de timp, nu ştim când se vor redeschide. În ceea ce priveşte hotelurile, hotelurile cu siguranţă nu vor avea restricţii, hotelurile vor putea funcţiona în anumite condiţii de respectare a unor reguli prin care să se reducă la maxim posibilitatea de infectare. Asta va depinde şi de mişcarea oamenilor şi nevoia oamenilor de cazare", a spus premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la finalul ședinței Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României, că măsurile de relaxare vor fi evuluate și vor fi luate treptat. Întrebat despre parcuri, premierul a spus că acestea întră în categoria spațiilor care vor putea fi deschise.

„Am discutat și despre acest lucru. Sigur că încă nu s-a făcut o analiză, practic s-a discutat o metodologie de evaluare. Parcurile fac parte dintre locurile publice care, dacă se respectă niște reguli, pot fi deschise”, a spus șeful Guvernului.

Acesta a precizat că, respectându-se anumite restricții, vor putea fi deschise și hotelurile.

„În ceea ce privește hotelurile, și aicea pot fi stabilite o serie de reguli și nu va exista o restricție. Sigur, probabil să se cazeze o singură persoană chiar și în camere cu două paturi, să se cazeze mai multe persoane numai dacă sunt membri ai aceleiași familii, de asemenea luarea măsuri de dezinfecție”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, opiniile specialiștilor sunt însă rezervate în privința restaurantelor.

„În ceea ce privește restaurantele și cafenelele, opiniile exprimate sunt încă rezervate pentru că riscul epidemiologic este mai mare, pentru că nu porți mască și, nepurtând mască, există riscul de transmitere a suspensiilor în care virusul trăiește”, a mai spus premierul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că după data de 15 mai, în funcție de modul în care va arăta situația noilor infectări cu virusul SARS-Cov-2, putem vorbi de măsuri de relaxare a restricțiilor.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban