x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban despre guvernul PNL-PSD: Va rezista cât timp PSD consideră necesar

Ludovic Orban despre guvernul PNL-PSD: Va rezista cât timp PSD consideră necesar

20 Noi 2021   •   15:21
Ludovic Orban despre guvernul PNL-PSD: Va rezista cât timp PSD consideră necesar

Fostul președinte  PNL, Ludovic Orban, spune că o alianță dintre PSD și PNL va rezista atâta timp cât ea va fi necesară social-democraților. Despre un guvern PSD - PNL, el crede că este „împotriva voinței dominante a alegătorilor celor două partide”.

Întrebat, sâmbătă, la Digi 24, cât va rezista construcția PSD – PNL, Orban a spus tranșant: „Atâta timp cât PSD va considera necesar prezența la guvernare. Dacă PSD va simți că pierde din guvernarea cu PNL – și vă garantez că pierde – e gata”, a spus Orban.

Ludovic Orban a precizat că a văzut analizele sociologice privind soluționarea crizei. Astfel, un guvern PSD ar avut un sprijin mai mare decât un guvern PSD – PNL.

„Aproape două treimi din votanții PNL nu erau de acord ca PNL să intre în guvern cu PSD și peste jumătate din votanții PSD nu erau de acord ca PSD să intre în guvern cu PNL”, a mai spus fostul președinte al liberalilor.

Un guvern PSD – PNl este unul „împotriva voinței dominante a alegătorilor care au votat cu cele două partide”.

Întrebat cine va rămâne în Guvern și cine va fi dat afară în cazul în care PSD și PNL nu se vor mai înțelege, Ludovic Orban a spus: „PNL nu cred că va mai avea capacitatea să refacă o altă majoritate parlamentară dacă dă PSD afară”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pnl psd ludovc orban