x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: E o ruşine pentru Guvern şi coaliţia majoritară că România nu are buget

Ludovic Orban: E o ruşine pentru Guvern şi coaliţia majoritară că România nu are buget

28 Ian 2019   •   17:18
Ludovic Orban: E o ruşine pentru Guvern şi coaliţia majoritară că România nu are buget

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, luni, neadoptarea până în prezent a bugetului de stat pentru anul în curs.
"Este o ruşine pentru actualul Guvern şi actuala coaliţie majoritară că imediat se termină luna ianuarie şi România nu are buget. Acest lucru are consecinţe extrem de grave asupra funcţionării instituţiilor publice, asupra funcţionării autorităţilor publice locale, care nu pot să-şi adopte bugetele locale până nu se adoptă legea bugetului de stat. Are un impact extrem de negativ asupra dezvoltării economice a României, pentru că nicio investiţie nouă nu poate fi pornită până nu se adoptă bugetul de stat şi bugetele locale. Au probleme inclusiv în ceea ce priveşte susţinerea cheltuielilor de personal. (...) Nu sunt capabili să facă un buget. (...) Am văzut că la masă (într-o fotografie publicată de Liviu Dragnea pe Facebook - n.r.) lipsea premierul, ceea ce înseamnă că nu are nicio legătură cu bugetul. (...) În mare parte nu avem buget pentru că actualul Guvern este incapabil să elaboreze un proiect de buget care să corespundă cu adevărat reglementărilor la nivel european", a spus Orban după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.
El a arătat că majoritatea parlamentară a refuzat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.
De asemenea, Orban a precizat că liberalii vor depune în această sesiune parlamentară o altă moţiune de cenzură împotriva Guvernului. 
La rândul său, senatorul PNL Florin Cîţu a declarat că instituţiile ar trebui să se autosesizeze de fiecare dată când date confidenţiale privind economia sunt publicate. 
"Se pare că există oameni în Ministerul de Finanţe care dau informaţii pe surse şi apoi sunt publicate de preşedintele Camerei Deputaţilor, de un consilier. În nicio ţară din lume nu se întâmplă aşa ceva. Informaţiile confidenţiale apar pentru toată lumea în acelaşi timp. Nu apar pe surse pentru cineva să fie folosite în mod preferenţial. Nu ştim dacă Liviu Dragnea, de exemplu, nu a folosit aceste informaţii despre veniturile bugetare, despre buget în interes propriu şi a făcut bani din chestia asta. Instituţiile statului trebuie să se autosesizeze de fiecare dată când apar astfel de situaţii", a spus senatorul liberal.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: buget ludovic orban