x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Maia Sandu vrea să candideze pentru al doilea mandat de președinte al Republicii Moldova

Maia Sandu vrea să candideze pentru al doilea mandat de președinte al Republicii Moldova

de Redacția Jurnalul    |    24 Dec 2023   •   14:20
Maia Sandu vrea să candideze pentru al doilea mandat de președinte al Republicii Moldova
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că vrea să candideze pentru un al doilea mandat prezidenţial, la sfârşitul anului 2024, pentru a duce la bun sfârşit problema integrării europene a ţării.

„Mai avem încă paşi importanţi de făcut şi mă angajez să continui, dacă îmi veţi acorda încrederea dumneavoastră pentru un nou mandat în 2024”, a transmis Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu, care este în favoarea unor legături mai strânse cu Uniunea Europeană, l-a învins pe preşeditnele prorus Igor Dodon în decembrie 2020.

Alegerile prezidenţiale ar urma să aibă loc în noiembrie-decembrie 2024, data exactă urmând să fie stabilită de Parlamentul de la Chişinău.Integrarea în UE este unul dintre obiectivele Maiei Sandu, Bruxellesul anunţând la începutul acestei luni începerea negocierilor cu Chişinăul.

"Viitorul nostru este în familia europeană şi trebuie să spunem clar - întreaga ţară - ce cale alegem pentru Republica Moldova. Solicit Parlamentului să iniţieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetăţenilor să fie hotărâtoare", a spus ea.

Maia Sandu a denunţat invazia Rusiei în Ucraina şi a acuzat Moscova că a pus la cale o lovitură de stat pentru a o înlătura.

×