x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu dezvăluie ce a discutat cu Cîțu la telefon

Marcel Ciolacu dezvăluie ce a discutat cu Cîțu la telefon

16 Mai 2021   •   22:19
Marcel Ciolacu dezvăluie ce a discutat cu Cîțu la telefon

Marcel Ciolacu a vorbit, duminică seara, despre discuția telefonică avută cu premierul Florin Cîțu. Liderul PSD a reiterat ideea conform căreia dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară.

Ciolacu a spus, la Antena 3, că a avut, timp de mai multe zile, discuții cu comisarii europeni și cu vicepreședintele Comisiei Europene, despre PNRR: „doamna președintă mi-a răspuns la scrisoare, mi-a dat și dreptate, este normal ca Planul Național de Redresare și Reziliență - al României, nu al lui Cîțu, nu al Guvernului, nu al coaliției - să fie dezbătut în Parlament. Nu neapărat să fie un vot, dar trebuie cunoscut de către toate forțele politice”.

Întrebat de ce l-a sunat, concret, Cîțu, Ciolacu a răspuns că a fost vorba de o discuție foarte scurtă și urmează să fie contactat și să aibă o discuție în cursul acestei săptămâni cu premierul.

„Presupun că acest telefon a fost în urma discuțiilor avute de domnul Cîțu. Eu de la toți comisarii am înțeles că deja la Bruxelles s-a discutat punctual în ceea ce privește prezentarea PNRR. Nu am avut o înțelegere (la telefon - n.r.), a rămas că vorbim, că ne vom vedea să stăm de vorbă. A rămas că mâine stăm de vorbă și stabilim o dată și o locație”, a spus președintele PSD.

La întâlnire, Ciolacu și Cîțu ar urma să stabilească „principiile”: „primul punct este: sper că este exclus nu vii cu el în Parlament. Eu am anunțat foarte clar, dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles fără să fie prezentat și fără să avem o discuție serioasă pe principii și pe mecanismele de acces la aceste fonduri, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară”.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu