x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu: În martie, România a intrat în stare de urgență pentru sănătate, nu pentru alegeri

Marcel Ciolacu: În martie, România a intrat în stare de urgență pentru sănătate, nu pentru alegeri

de Ion Alexandru    |    12 Oct 2020   •   08:32
Marcel Ciolacu: În martie, România a intrat în stare de urgență pentru sănătate, nu pentru alegeri

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îl acuză pe Klaus Iohannis că refuză să promulge legea potrivit căreia Parlamentul este cel care decide data alegerilor legislative, după ce Curtea Constituțională a respins acțiunea PNL. Ciolacu mai cere tuturor forțelor politice să se așeze la aceeași masă, pentru a fi găsite soluții necesare trecerii cu bine peste criza generată de infectările cu Covid-19. Liderul social-democrat le amintește guvernanților că, în luna martie, România nu a intrat în stare de urgență pentru organizarea alegerilor, ci pentru organizarea sistemului sanitar.

 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, face, pe contul său de socializare, un apel către toate partidele politice să se așeze la aceeași masă și să găsească soluții pentru a trece cu bine peste această criză provocată de Covid-19. “România trebuie să se pregătească cu toate forțele pentru a evita o catastrofă medicală! Întărirea sistemului medical, și în mod special a secțiilor ATI, procurarea medicamentelor esențiale, reorganizarea DSP-urilor, regândirea protocoalelor de testare, pregătirea școlii on-line așa cum trebuie, distribuirea măștilor către persoanele vulnerabile sunt doar câteva dintre cele mai urgente lucruri”, arată Ciolacu.

Potrivit acestuia, toate forțele politice ar trebui să-și dea mâna pentru a trece cu bine peste această perioadă. “În schimb, Iohannis și Guvernul PNL refuză orice dialog constructiv și se pregătesc doar de alegeri. La fel cum au făcut cu anticipatele și au pierdut. La fel cum au făcut cu localele și au pierdut. Totul a fost doar pentru alegeri! Le-am demonstrat că PSD nu se teme de votul românilor. Le vom demonstra și acum dacă este nevoie, dar nu asta îi interesează acum pe români! Ci siguranța și sănătatea lor, a părinților lor, a copiilor și apropiaților”, scrie liderul social-democrat.

 

 

Viața oamenilor contează, nu procentele

 

 

Ciolacu arată că, la sfârșitul lunii iulie, Parlamentul a votat, cu o largă majoritate, o lege prin care data alegerilor poate fi stabilită de legislativ, la fel cum s-a întâmplat când s-au amânat alegerile locale. “Atunci a fost o decizie bună, acum Iohannis și PNL au făcut totul pentru a bloca această lege! Au contestat-o la CCR și au pierdut. Două luni de tergiversări! Și, în continuare, Iohannis refuză să promulge legea votată de Parlament! Iar până când președintele nu va promulga această lege, Parlamentul nu are nicio pârghie legală pentru a evita dezastrul medical spre care ne îndreaptă iresponsabilitatea lui Iohannis și a Guvernului Său. De aceea, la fel ca în martie, și acum, în al 12-lea ceas, fac un apel către toate forțele politice să se preocupe de viețile oamenilor și nu de procente. Nu uitați esențialul: în martie, România a intrat în stare de urgență pentru a pregăti sistemul sanitar, nu alegerile!”, a conchis Marcel Ciolacu.

 

Reamintim că Guvernul a stabilit, prin OUG, ziua de 6 decembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare, în timp ce Parlamentul a decis, printr-o lege blocată la Palatul Cotroceni, că el este instituția care stabilește această dată. La Parlament, există un proiect de lege care dorește amânarea alegerilor pentru jumătatea lunii martie a anului viitor. Klaus Iohannis respinge orice discuție despre amânarea scrutinului, în condițiile în care, în ultima săptămână, numărul cazurilor infectărilor cu noul coronavirus a cunoscut o creștere fără precedent.

 

Liderul social-democraților susține că “Parlamentul nu are nicio pârghie legală pentru a evita dezastrul medical spre care ne îndreaptă iresponsabilitatea lui Iohannis și a Guvernului Său”

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu