x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: Avem nevoie de voi acasă

Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: Avem nevoie de voi acasă

de Redacția Jurnalul    |    28 Mai 2023   •   14:20
Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: Avem nevoie de voi acasă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a transmis, duminică, un mesaj de recunoştinţă românilor care, deşi sunt departe de casă, contribuie la creşterea economică a ţării.

"România se dezvoltă şi pe baza sumelor consistente pe care românii din afara ţării le trimit an de an în ţară. Tocmai de aceea, cred că statul ar trebui să dea dovadă de mai mult #respect în relaţia cu românii din afara graniţelor. Respect prin eliminarea procedurilor birocratice, respect prin înfiinţarea mai multor consulate şi prin alocarea de personal care să-i ajute rapid pe românii plecaţi de acasă", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor afirmă că este conştient de faptul că mulţi concetăţeni nu au plecat "de drag" în străinătate, ci pentru că nu au avut suficiente şanse şi nici servicii publice de calitate în ţară.

"Aceste lucruri trebuie să se schimbe. În următorii ani, vom investi sute de milioane de euro în drumuri, şcoli şi spitale. Este singura şansă pentru a-i aduce pe români înapoi acasă. Avem nevoie de voi #acasă! Avem nevoie de experienţa voastră extraordinară la dezvoltarea acestei ţări!", se mai arată în mesaj.

×