x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mare sedinta in PNL - Stolojan, la judecata lui Borborici&Co.

Mare sedinta in PNL - Stolojan, la judecata lui Borborici&Co.

de Dana Piciu    |    26 Sep 2006   •   00:00
Mare sedinta in PNL - Stolojan, la judecata lui Borborici&Co.

Dinu Borborici, Horia Scarlat si Dan Meran sunt doar cateva nume apartinand persoanelor care vor judeca si vor hotari soarta a doi fosti presedinti PNL: Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.

Mihai Georgescu, Dinu Borborici, Nicoleta Candea, Horia Scarlat, Cristian Spirescu fac parte din Biroul Permanent al organizatiei Sectorului 2 a PNL, cel care, astazi, va lua in discutie excluderea din partid al unui fost lider liberal, Theodor Stolojan.

Despre "judecatorii" lui Stolojan nu se stie mai nimic. Dinu Borborici, Horia Scarlat si Nicoleta Candea sunt consilieri locali la Primaria Sectorului 2. Dintre cei trei, doar numele lui Horia Scarlat a fost amintit dupa alegeri, el pierzand functia de viceprimar al Sectorului 2 in favoarea unui democrat, desi protocolul Aliantei in dadea liberalului castig de cauza. Pe site-ul PNL, despre Mihai Georgescu aflam doar ca este presedintele filialei Sectorului 2. Fostul presedinte PNL a ajuns la mana organizatiei de sector, pentru ca este doar simplu membru de partid, spre deosebire de Mona Musca sau de Ioan Ghise, care sunt parlamentari si au fost exclusi de Delegatia Permanenta. Consilierul prezidential a fost convocat in scris sa dea astazi explicatii in legatura cu declaratiile sale critice la adresa actualei conduceri a partidului. "Daca domnul Stolojan vine la sedinta, este posibil ca unii dintre colegi sa ceara un ragaz inainte de a se lua o hotarare, pentru a analiza argumentele pe care le va aduce in favoarea sa. In cazul in care Stolojan nu vine la sedinta, vom lua o decizie in absenta sa. Sanctionarea domnului Stolojan poate merge pana la excluderea sa din partid", ne-a declarat presedintele filialei Sectorului 2 a PNL, Mihai Georgescu.

FRUSTRARI. El mai spune ca in randul membrilor Biroului Permanent predomina o stare de nemultumire, majoritatea fiind convinsi ca ar fi fost mai bine sa nu fie pusi in situatia de a hotari asupra "despartirii" de un fost presedinte liberal. "Noi nu am inteles de ce domnul Stolojan si-a exprimat dorinta de a sta de vorba cu filialele de tara. Era normal sa vina sa vorbeasca mai intai cu noi, cei de la Bucuresti", a spus Georgescu. El considera ca, prin declaratiile sale, Stolojan a incalcat "flagrant" statutul partidului. Stolojan nu a venit niciodata la vreo sedinta de partid de cand e la Cotroceni. In schimb, are cotizatia platita la zi, chiar daca trimite pe altcineva sa i-o plateasca. Biroul Permanent al PNL Sector 2 are 11 membri, iar pentru excludere e nevoie de sase voturi pentru.

CAZUL STOICA
Organizatia PNL Bucuresti a recomandat si filialei Sectorului 5, al carei membru este un alt fost lider liberal, Valeriu Stoica, sa puna in discutie atitudinea critica pe care acesta a avut-o fata de conducerea partidului si mai ales a presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu. Valeriu Stoica a precizat ca pana ieri nu primise inca nici un fel de invitatie, scrisa sau telefonica, la vreo sedinta a filialei de sector in care sa se discute situatia lui.

×
Subiecte în articol: politic pnl stolojan