x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Maria Grapini, întrebări cheie în Parlamentul European: “Când se iau măsuri concrete pentru a pune capăt acestei crize energetice? Cetățenii așteaptă fapte, sunt sătui de vorbe!”

Maria Grapini, întrebări cheie în Parlamentul European: “Când se iau măsuri concrete pentru a pune capăt acestei crize energetice? Cetățenii așteaptă fapte, sunt sătui de vorbe!”

19 Oct 2022   •   20:26
Maria Grapini, întrebări cheie în Parlamentul European: “Când se iau măsuri concrete pentru a pune capăt acestei crize energetice? Cetățenii așteaptă fapte, sunt sătui de vorbe!”

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a cerut Comisiei Europene, în plenul Parlamentului European, în prezența comisarului pentru economie, Paolo Gentiloni, adoptarea unor măsuri ferme pentru stoparea creșterii facturilor la energie și gaz. “Cetățenii așteaptă fapte, sunt sătui de vorbe!”, susține Maria Grapini.

“Domnule comisar, și astăzi dezbatem un lucru pe care îl cerem de luni de zile. Ce ne-a prezentat doamna președintă a Comisiei…cetățenii au mai auzit. Și noi am mai auzit de foarte multe ori: propuneri, propuneri, propuneri… 
Iar Consiliul nu ia nicio decizie. Și în timp ce noi vorbim, cetățenilor din țara mea și din alte state li se regularizează facturile, vin prețuri de patru până la zece ori mai mari…iar noi tot nu luăm nicio decizie. Despre ce vorbim aici? Punem sau nu punem oamenii în centru? 
Ne-a spus doamna președintă că va crea o platformă de achiziții comună. 
Va fi la fel de netransparentă ca la vaccinuri?? Nu vom ști ce prețuri sunt? Nu vom ști cum se împarte? 
În pandemie a fost lipsă de transparență totală! Și nu vrem să se mai întâmple acest lucru! Să fie acoperite profiturile unor companii, așa cum au fost acoperite profiturile companiilor din sănătate. 
Mă întreabă cetățenii ce răspunsuri primesc de aici, de la dumneavoastră. Iar eu le spun că nu primesc niciun răspuns.
Poate că totuși, astăzi, veți da un răspuns. 
Când se iau măsuri concrete pentru a pune capăt acestei crize energetice?”, le-a transmis Maria Grapini comisarilor europeni.

Declarație Maria Grapini

×