x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Maria nu vorbeşte, dar scrie

Maria nu vorbeşte, dar scrie

02 Dec 2009   •   00:00

Prima Doamnă a ţării, Maria Băsescu, a remis presei o scrisoare deschisă în care reacţionează, pentru prima dată în acest mod, în apărarea lui Traian Băsescu, într-un moment când acesta pare că nu mai face faţă loviturilor dure ale campaniei.

Soţia preşedintelui, cunoscută pentru muţenia sa absolută - nu vorbeşte nici măcar când merge la restaurant cu soţul şi cu amicii politici ai acestuia - scrie, de această dată, o scrisoare întreagă, în care susţine că Traian nu ar fi putut lovi un copil şi cu atât mai puţin pe ea însăşi, pentru că în familia sa agresivitatea este ceva cu totul străin.

"Sunt una dintre femeile care si-a dedicat intreaga viata familiei ei. De dimineata pana tarziu in noapte, zi de zi, timp de cativa zeci de ani, m-am ingrijit sa le fie bine copiilor si sotului meu. Aceasta este cea mai importanta misiune pe care mi-am asumat-o ... L-am auzit acum cateva zile, si inca nu imi vine sa cred, pe dl. Mircea Dinescu afirmand ca sotul meu m-ar fi lovit. Nu stiu in ce familie a crescut dl. Dinescu, dar in familia mea, in casa mea si in viata mea nu s-au intamplat niciodata asemenea lucruri. Pentru afirmatiile mincinoase pe care le-ati facut sunteti dator, domnule Dinescu, sa va cereti scuze in fata copiilor mei", se arata in scrisoarea deschisa.

"Am certat-o, am incercat sa o si bat"
Există o singură mică problemă: spusele Mariei Băsescu, legate de armonia şi lipsa de violenţă din familie, sunt contrazise de propriile afirmaţii, făcute în celebrul interviu dat revistei "Ochiul soacrei", în 1995. Acolo, Maria Băsescu dezvăluia că, la un moment dat a vrut să o bată pe Elena Băsescu şi puţin a lipsit ca aceasta să nu îşi lovească mama, pe care o domina fizic: "Ce sa va spun, acum, cand fetele s-au facut mari, ma simt oarecum inutila. Sau poate ca nu e cuvantul cel mai bine ales. Cea mare are 18 ani si cea mica 15. Le-am propus deunazi sa mergem la plimbare si cea mica mi-a spus: "Cum sa mergem? Daca ma vede cineva cu tine?" Dar cand am vazut-o ca are trei cercei in urechi... Cand si i-a pus nu stiu. Daca o atingi cu un deget tipa ca din gura de sarpe, dar trei gauri in urechi si-a facut. Am rugat-o sa nu mai poarte ghete, ca nu-i sta bine. Am implorat-o, am si plans. Pe urma am certat-o, am incercat sa o si bat. Dar ea e solida, a facut inot de performanta, si m-a impins - ca sa se apere - numai cu doua degete. Si m-a dat de perete".  Întrebare: cînd a mințit Maria Băsescu, acum sau în 1995, cînde vorbea de "armonia" din familia sa"
articol publicat de Bogdan Tiberiu Iacob pe blogul InPolitics.ro

×
Subiecte în articol: politic