x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marko Bela: Am votat pentru un preşedinte care să aducă o altă mentalitate şi o nouă viziune în politică

Marko Bela: Am votat pentru un preşedinte care să aducă o altă mentalitate şi o nouă viziune în politică

de Raluca Cret    |    22 Noi 2009   •   00:00

Sâncraiu de Mureş, ora 9.00. Preşedintele UDMR, Marko Bela, a votat dis- de dimineaţă în localitatea Sâncraiu de Mureş, unde îi este domiciliul.

De data aceasta Marko a fost mai rezervat în declaraţii şi nu a făcut referire la autonomia teritorială, susţinută la celelalte alegeri.

"Am votat pentru o relaţie stabilă şi transparentă între instituţiile statului, preşedinţie, parlament, guvern, în general pentru stabilitate politică şi am votat pentru un preşedinte care să aducă o altă mentalitate şi o nouă viziune în politica din România. După părerea mea candidatul maghiar este perfect potrivit pentru a impune o astfel de schimbare de mentalitate în politica noastră, fiindcă în mod obligatoriu avem nevoie de o astfel de schimbare. Am votat pentru binele comunităţii maghiare, pentru binele întregii societăţi din România, pentru o înţelegere cât mai bună între maghiari şi români. La referendum am votat nu, nu sunt de acord nici cu sistemul unicameral, nici cu reducerea numărului de parlamentari. După părerea, mea este vorba de o demagogie inacceptabilă. Avem nevoie de o schimbare a sistemului parlamentar, în sensul unui sistem bicameral real, unde toate unităţile administrativ teritoriale să-şi regăsească voinţa într-o cameră superioară", a declarat Marko.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009