x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marko Bela: Dacă Boc vrea Guvern de uniune naţională trebuie să-l accepte pe Klaus Iohannis

Marko Bela: Dacă Boc vrea Guvern de uniune naţională trebuie să-l accepte pe Klaus Iohannis

16 Oct 2009   •   00:00

Preşedintele UMDR, Marko Bela, a discutat la Palatul Victoria cu Emil Boc, căruia i-a cerut să-şi revizuiască poziţia faţă ideea susţinerii lui Klaus Iohannis pentru funcţia de premier. Plecând de la această idee, Bela nu a exclus realizarea unui Guvern de uniune naţională.



Marko a spus că a discutat, vineri, cu Emil Boc şi i-a solicitat să-şi revizuiască poziţia şi, "eventual prin susţinerea lui Klaus Iohannis", să se ajungă la realizarea unui Guvern de uniune naţională. Liderul UDMR a spus că Iohannis este încă susţinut de Uniune, poziţie care, potrivit lui Marko, nu intră în contradicţie cu ideea de Guvern de uniune naţională. El a spus că Iohannis ar fi un premier foarte potrivit în această perioadă, în care partidele, date fiind alegerile, sunt în competiţie, şi nu vor renunţa la poziţiile lor.

Liderul UDMR a mai spus că nu vede ca înainte de prezidenţiale să se găsească o soluţie politică legată de formarea unui Cabinet. El mai apreciat, notează Mediafax, că nici în legătură cu Traian Băsescu nu s-au epuizat toate posibilităţile privind susţinerea lui Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: politic