x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marko Bela: I-am spus domnului Negoiţă că poziţia UDMR rămâne neschimbată

Marko Bela: I-am spus domnului Negoiţă că poziţia UDMR rămâne neschimbată

09 Noi 2009   •   00:00

Liderul UDMR, Marko Bela, l-a informat în această dimineaţă pe premierul desemnat, Liviu Negoiţă, în cadrul întâlnirii pe care au avut-o la sediul Guvernului, că Uniunea îşi menţine în continuare propunerea ca primarul Klaus Iohannis să fie prim-ministru. "În ceea ce priveşte situaţia actuală, UDMR în continuare este pe aceeaşi poziţie - susţinem propunerea iniţială, pe Klaus Iohannis", a declarat Marko.



Liderul Uniunii a menţionat că i-a comunicat premierului desemnat că UDMR nu are în acest moment vreun motiv pentru care ar trebui să se gândească la schimbarea acestei decizii. "Domnul Negoiţă cunoştea poziţia noastră, am vorbit şi ieri (duminică - n.r.) prin telefon, deci nu era o noutate pentru domnia sa, deci a înţeles că nu ne schimbăm în acest moment poziţia", a adăugat senatorul UDMR, citat de Mediafax. El a menţionat că a fost vorba despre "o mică discuţie de o jumătate de oră" cu Liviu Negoiţă şi că UDMR îl apreciază pe acesta pentru activitatea sa de primar. Liderul UDMR, Marko Bela, a avut luni dimineaţă, la Palatul Victoria, o întâlnire de aproximativ 25 de minute cu premierul desemnat, Liviu Negoiţă.

Duminică, premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a declarat că Guvernul pe care îl va propune include şi miniştri nominalizaţi de Lucian Croitoru şi are spriiinul PDL şi al parlamentarilor independenţi, dar nu şi al grupului minorităţilor. El a lansat o nouă invitaţie către PSD şi PNL la negocieri privind formarea Guvernului, precizând că nu renunţă la intenţia de a depune, luni, în Parlament lista noului Cabinet. El a precizat că va forma un Guvern politic exclusiv PDL dacă celelalte partide nu doresc să înainteze nominalizări de miniştri.

Surse oficiale au declarat că premierul desemnat lucrează la o variantă de guvern format din maximum 16 ministere, conduse în majoritate de reprezentanţi ai PDL, nominalizaţi şi de Lucian Croitoru, din structura pe care o va propune Parlamentului fiind eliminate o serie de instituţii, precum Ministerul IMM-urilor. "Varianta analizată la acest moment este un Guvern format din 16 ministere, în care cele mai multe posturi să fie ocupate de către reprezentanţi PDL, unii nominalizaţi şi de Lucian Croitoru. Varianta de guvern nu este încă aşezată, ci va fi finalizată în cursul zilei de luni, împreună cu lista miniştrilor", au declarat sursele citate de Mediafax.

×
Subiecte în articol: politic