x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marko Bela, la Palatul Victoria. Start în negiocieri!

Marko Bela, la Palatul Victoria. Start în negiocieri!

16 Oct 2009   •   00:00

Liderul UDMR, Marko Bela, a sosit la sediul Guvernului, dând startul negocierilor pe care noul premierul desemnat Lucian Croitoru intenţionează să le înceapă cu partidele politice pentru constituirea viitorului Cabinet. Tot la Palatul Victoria se află şi preşedintele PD-L, Emil Boc.



Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a ajuns la sediul Guvernului la prima oră a dimineţii, înaintea premierului în exerciţiu Emil Boc, după ce a anunţat anterior că intenţionează să înceapă vineri consultările cu partidele pentru constituirea viitorului Cabinet.

Negocierile se anunţă lungi şi dure, întrucât PSD, PNL şi minorităţile îl susţin în continuare pe Klaus Iohannis pentru funcţia de şef al Executivului.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, la sediul BEC, că nu a primit invitaţie la discuţii de la premierul desemnat Lucian Croitoru, menţionând că el pleacă la Iaşi în cursul acestei zile, astfel că de aceste chestiuni se va ocupa prim-vicepreşdintele PNL, Ludovic Orban. Întrebat dacă liberalii au primit invitaţie la negocieri de la Croitoru, Antonescu a negat acest lucru.

"Nu. Domnul Ludovic Orban se va ocupa de acest lucru astăzi. Eu mă voi afla la Iaşi, unde am întâlniri cu pensionari, cu profesori, cu cetăţeni şi oraşul Iaşi şi din judeţul Iaşi", a spus preşedintele PNL.

Întrebat cum comentează declaraţiile şefului statului potrivit cărora, dacă Guvernul condus de Lucian Croitoru nu va fi învestit de Parlament, va desemna un al doilea premier, de data aceasta politic, Crin Antonescu a precizat că va discuta cu presa aceste lucruri în întâlniri speciale, la partid. În plus, Antonescu a refuzat să dea un pronostic pentru turul al doilea, menţionând că acestea sunt detalii "care nu-şi au locul acum", fiind mai puţin importante din punctul său de vedere. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic