x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleșcanu va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Externe; una dintre teme - situația din Siria

Meleșcanu va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Externe; una dintre teme - situația din Siria

15 Apr 2018   •   15:12
Meleșcanu va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Externe; una dintre teme - situația din Siria

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, participă luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care se va desfăşura la Luxemburg, una dintre teme fiind situaţia din Siria. 

Potrivit unui comunicat al MAE, alte teme importante de pe agendă sunt: situaţia din Iran, relaţia Uniunea Europeană - Federaţia Rusă, respectiv instrumentele financiare externe ale UE în contextul viitorului Cadru Financiar Multianual post-2020. 

Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi securitate/vice-preşedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, va informa miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene, în debutul reuniunii, cu privire la evoluţiile din Gaza şi Venezuela. 

De asemenea, în cadrul unui dejun informal de lucru, miniştrii de externe vor avea un schimb de opinii privind evoluţiile din Balcanii de Vest, cu accent pe dimensiunea de securitate.

AGERPRES

×