x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fifor: Ministrul Bode tace! Se ascunde... Așa a înțeles Lucian Bode sa trateze tragedia de la Alba

Fifor: Ministrul Bode tace! Se ascunde... Așa a înțeles Lucian Bode sa trateze tragedia de la Alba

de Redacția Jurnalul    |    28 Mar 2023   •   15:45
Fifor: Ministrul Bode tace! Se ascunde... Așa a înțeles Lucian Bode sa trateze tragedia de la Alba
Sursa foto: Facebook

„Ministrul Bode tace! Se ascunde...Așa a înțeles Lucian Bode sa trateze tragedia de la Alba! Tăcând”, scrie pe Facebook senatorul PSD Mihai Fifor, fost ministru al Apărării.

„Ministrul Bode tace! Se ascunde... Așa a înțeles Lucian Bode sa trateze tragedia de la Alba! Tăcând! Cunoaștem tragedia de la Alba, care a oripilat o țară întreagă: un copil de doar un an a fost spânzurat de tatăl său, care apoi s-a sinucis, iar polițiștii au tergiversat cu orele intrarea în apartamentul în care s-a produs nefericitul eveniment. Poliția a reacționat tardiv, neprofesionist și ministrul de Interne tace. Tăcerea ministrului de Interne, Lucian Bode, dezonorează și transmite tuturor cetățenilor români că nimeni, la nevoie, nu poate conta pe Poliția Română”, scrie pe Facebook Mihai Fifor.

El dă ca exemplu pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„A reacționat, cu profesionalism si demnitate, imediat după accidentul feroviar de la Galați. Sorin Grindeanu a anunțat că se află deja o anchetă în curs și că va trimite Corpul de Control al Ministerului Transporturilor la CFR Călători. Este un gest firesc pentru un ministru al României să reacționeze, să explice opiniei publice ce s-a întâmplat și, mai ales, să ia decizii ferme. Vreau să îl văd pe ministrul Internelor cum iese public și anunță că va ordona o anchetă asupra acestui caz! Sa explice public romanilor ce s-a intamplat si ce masuri a luat. Sa incerce, macar, sa redea increderea romanilor in institutia chemata sa le asigure siguranta zilnica”, adaugă social-democratul.

El solicită înființarea unei comisii parlamentare de ancheta, care „să cerceteze cauzele de sistem care au făcut posibil ca o asemenea tragedie să poată fi din nou posibilă, pentru că polițiștii români sunt mereu cei lasati sa platească oalele sparte”.

„Avem cu toții datoria, ministrul Afacerilor Interne, noi, parlamentarii, să reparăm ceea ce este de reparat în cadrul legislativ care guvernează astfel de situații de urgență cu potențial tragic. Nu avem voie să lăsăm ca alte cazuri Caracal și Alba să mai fie posibile! Românii trebuie să se simtă în siguranță, apărați de organele de ordine, nu să cadă victime incompetenței și lipsei acestora de reacție! Revenind la cazul Galați, cer imperativ ca directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, să plece! Demisia este unicul lucru onorabil pe care îl mai poate face! Este timpul să înțelegem că șeful instituției este direct răspunzător de toate neregulile pe care le-a tolerat în sistemul pe care îl conduce”, încheie Fifor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mihai fifor Lucian Bode