x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihalache dă în judecată Eco Sid

Mihalache dă în judecată Eco Sid

de Monalise Hihn    |    17 Iul 2009   •   00:00
Mihalache dă în judecată Eco Sid

Directorul Eco Sid Hunedoara Marian Mihalache (foto) a acţionat în judecată firma şi cere să i se plătească cele 180 de salarii plus sporurile aferente, pe care şi le-a inclus într-un act adiţional la contractul de muncă.



După transformarea din SA în SRL, la Eco Sid a fost organizat concurs pentru ocuparea postului de director. Mihalache nu recunoaşte acest concurs şi spune că se află în funcţie, iar acum e în concediu medical. Potrivit noului director al Eco Sid, Gheorghe Cical, Mihalache a acţionat firma în judecată, ca să îşi primească banii. Un salariu brut este de 3.800 de lei, la care se adaugă sporuri de 50%.

"Ne-a dat în judecată ca să îi achităm aceste salarii. De altfel, Mihalache a atacat cu plângere prealabilă şi hotărârea Consiliului Local Hunedoara prin care Eco Sid SA a fost transformată în SRL", declară Gheorghe Cical.

Printr-un act adiţional, încheiat la trei ani după ce ocupa postul de director al Eco Sid SA Hunedoara, directorul Marian Mihalache a semnat de două ori un act adiţional, prin care la capitolul al optulea - "Alte clauze", la alineatul al treilea, a fost introdus următorul conţinut: "în situaţia în care se va dispune modificarea unilaterală a Contractului individual de muncă, fără acordul angajatului, angajatorul va fi obligat la plata unei despăgubiri, echivalentul a 180 de salarii şi a cotelor aferente, care i s-ar fi cuvenit pe o perioadă de 15 ani dacă nu s-ar fi dispus modificarea".

Mihalache a solicitat Consiliului de Administraţie avizarea respectivului document, dar Cristian Solomon, persoana împuternicită de CA să negocieze pe acel act, a refuzat să îl semneze, pentru că pretenţiile financiare i s-au părut exagerate. Eco Sid Hunedoara se află în subordinea Consiliului Local, are un Consiliu de Administraţie format din trei persoane şi are în proprietate 138 de hectare de teren care trebuie ecologizate.

×
Subiecte în articol: politic mihalache eco sid